Насловна Издвојено „Прославила“ га неразријешена убиства, а Србији поручује да расвијетли атентат на Ђинђића

„Прославила“ га неразријешена убиства, а Србији поручује да расвијетли атентат на Ђинђића

7
ПОДИЈЕЛИ

„Није добро што убиство Зорана Ђинђића није расвијетљено до краја. Ако Србија не одговори на то питање, нажалост, може се суочавати с поновљеним проблемима“, изјавио је у интервјуу за Курир бивши предсједник Владе Црне Горе, Мило Ђукановић, за чије се владавине у Црној Гори догодило преко 40 нерасвијетљених убистава.

Ђукановић је у интервјуу за Курир говорио о односу Црне Горе и Русије, као и о важности тога да Србија расвијетли политичку позадину убиства Зорана Ђинђића.

Да ли је поражавајуће што после 13 година нема поступка у вези са политичком позадином убиства премијера Ђинђића?

– Многи медији су правили паралелу између покушаја терористичког акта у Црној Гори и атентата на Зорана Ђинђића. Заиста мислим да је веома лоше што случај Ђинђићевог убиства није добио потпуно разјашњење, није добио и ту димензију несумњивог политичког интереса да се то догоди. Дакле, већ сам казао у парламенту код нас поводом овога што се догађало у Црној Гори – потпуно је неважно да ли ће неки несрећник, неки извршилац који је дошао да за 500 евра обави нешто, можда и из егзистенцијалне нужде, не оправдавам га, бити у затвору или не, као што не мислим да је најважније што је неки Звездан, који је овде извршио непосредно убиство Ђинђића, данас у затвору. То не би смјело да задовољи државу. Држава би морала да одговори ко стоји…

Да ли је то срамота Србије?

-… Ко стоји иза тога и с којим мотивима’ Све дотле док не добијемо тај одговор, суочаваћемо се са поновљеним проблемима.

Шта мислите о Човићевој улози у свему, јер га многи повезују с особама укљученим у атентата?

– Тешко да бих то могао да коментаришем јер су ми непознати детаљи. Али мислим да није добра околност ни за Србију ни за све нас што тај случај није расвијетљен до краја. То није случај убиства неког грађанина, без обзира на то што је убиство било ког грађанина тешко само по себи, овдје је ријеч о премијеру једне државе, а мислим да је ријеч и о томе да се жељела казнити једна политика коју је у име Србије наговјештавао и персонификовао Ђинђић. Ако Србија себи не да одговора на то питање, нажалост, може се суочавати с поновљеним проблемима. Црна Гора се сада суочава с таквим проблемима.

Milo Djukanovic 5023

Ђукановић поднио оставку на мјесто посланика

Лидер Демократске партије социјалиста и носилац листе те странке на парламентарним изборима Мило Ђукановић поднио је оставку на посланичко мјесто у Скупштини Црне Горе, објавили су портали у Црној Гори.

Како је наведено, Ђукановић је оставку поднио јуче и о томе дописом обавијестио новоизабраног предсједника Скупштине Ивана Брајовића. „Обавјештавам Вас да подносим оставку на дужност посланика у Скупштини Црне Горе, на коју сам изабран са листе ’Сигурним кораком! ДПС Мило Ђукановић‘“, наводи се у допису Ђукановића, који је, подсјећају портали, у сриједу у Београду изјавио да остаје у политици.

„Остајем у политици из друге позиције, иза дневне политичке сцене“, рекао је Ђукановић и додао да сматра да има и искуства и инспирације да помогне.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  zna i on nesto,sada mu krivo izgubio kontak na Zapad pa se osoklio ,tarzi prikljucak za Rusiju,mnogo si pokusao onoga sto se ne kusa pa udara na svoje dojucerasnje saveznike ,a pocela kampanja za izbore u Srbiji,interesantno govri jedanko kao Seselj.
  novi cetnici na pomolu,ili infobirovci,mozese pricati koliko hoces Lopov ostaje lopov,drzte lopova
  Nije pomenuo Kostunicu,intresanto DSS je sada na putu za Katangu!

  • 0
   0

   Opsjednu je on sa svojom rodbinom i kumovima crnogorskim nacionalnim bogatstvom, pogotovo po promoriju, a ti si free montenegro samo kad se nalazis u blizini gospdarevog ś-pakovanja.

 2. 0
  0

  Vi ste opsjednuti sa njim. Da nije tuzno bilo bi presmijesno…

  njime nijesam opsjednut ,iako je na celo svega sto nije valjano u ovj drzavi zvanoj FreeMontenegro,sto god da pod tom rijecju podrazumijevate moze bit samo za zaljenje,jednako kao sto je za zaljenje narod koji ima ovakvog vladara,nije mi do njega vise nego li do tamo vas ,vise mi je do stanja uma naroda koji ga bira i tuznog misljenja koje site napisali
  vecina misli ne ovako ali dosta slicno,narod kojemu nije treba ortoped ,jer kicme nema,najvise podsjeca na ovo.

 3. 0
  0

  bas tako,koliko je samo u Budvu poubijano omladine,a niko ne zna ko ? Cudno neko stanje a insitira se na istni u Srbiji,naravno otisao Milutn na MOBU kod Vucka ,pojavio se Jeremic i ko zna ko jos nece,a oni reguju po onoj oni svi zajedno a nas dvoica sami

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here