Насловна Друштво Просјечна јунска зарада износила 481 евро

Просјечна јунска зарада износила 481 евро

0
ПОДИЈЕЛИ

Просјечна бруто зарада у јуну износила је 727 евра, док је просјечна зарада без пореза и доприноса (нето) износила 481 евра, саопштио је МОНСТАТ.

novac-novcanice-euro-evro-pixabay

То значи да је у односу на мај ове године просјечна (нето) зарада у јуну забиљежила је раст од 0,2 одсто.

“Просјечна зарада без пореза и доприноса у јуну 2015. године у односу на исти мјесец претходне године забиљежила је раст од 0,6 одсто, док је у односу на просјечну (нето) зараду у 2014. години забиљежила раст од 0,8 одсто”, нагласили су из МОНСТАТ-а.

Ако се има у виду да су потрошачке цијене у јуну у односу на претходни мјесец забиљежиле раст од 0,1 одсто, произилази да су реалне нето зараде у истом периоду забиљежиле раст од 0,1 одсто.

По секторима дјелатности просјечне зараде без пореза и доприноса у јуну у односу на претходни мјесец забиљежиле су раст у сљедећим секторима дјелатности: Грађевинарство (11,6 одсто), Умјетност забава и рекреација (3,6 одсто), Остале услужне дјелатности (2,1 одсто), Информисање и комуникације (1,9 одсто), Саобраћај и складиштење (1,8 одсто), Пољопривреда, шумарство и рибарство (1,6 одсто), Снабдијевање електричном енергијом, гасом, паром и климатизација (1,3 одсто), Државна управа и одбрана (1,2 одсто), Административне и помоћне услужне дјелатности (0,9 одсто), Трговина на велико и мало (0,9 одсто), Вађење руда и камена (0,8 одсто), Пословање са некретнинама (0,7 одсто).

Пад зарада забиљежен је у секторима: Услуге смјештаја и исхране (2,9 одсто), Стручне, научне и техничке дјелатности (2,4 одсто), Здравстена и социјална заштита (2,2 одсто), Прерађивачка индустрија (2,1 одсто), Снабдијевање водом, управљање отпадним водама, контрола процеса уклањања отпада и сличне активности (1,3 одсто), Образовање (0,2 одсто), Финансијске дјелатности и дјелатности осигурања (0,1 одсто).

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here