Насловна Мозаик Просинечки: Драго ми је што моја Звезда опет има велике амбиције

Просинечки: Драго ми је што моја Звезда опет има велике амбиције

0
ПОДИЈЕЛИ

Године су прошле откако је Роберт Просинечки напустио Србију и посветио се послу у иностранству, али чак и у далеком Азербејџану прати шта се све дешава у табору Орлова, али и својој Црвеној звезди.

Међутим, док српски фудбалери уживају у одмору и већ се припремају за нову сезону, Хрватска игра тотални фудбал на Европском првенству и налази се у кругу кандидата који би могли далеко да догурају. Две комшијске земље сличних играчких квалитета, али разлика је очигледна…

„Стварно не знам зашто српски фудбалери играју тако лоше за репрезентацију када је очигледно да имају квалитет. Немам одговор на то питање које вас у Србији мучи већ деценијама. На пример, у Хрватској је увек изузетно видљив набој када се игра за своју државу. Плус велика жеља, мотив и одговорност. Зашто то није тако у Србији, не знам“, пита се Велики жути у интервјуу који је дао Куриру.

„Дуги низ година не идете на велика такмичења, што је огроман проблем. Читао сам шта се дешава у српској репрезентацији, шта се приписује играчима да раде и могу вам рећи да је то погубно за менталитет, али и имиџ репрезентацијие. Ваљда ћете с новим селектором успети да решите проблеме“.

Ипак, радује га то што Славољуб Муслин уноси неке нове ствари у редове Орлова пред квалификације за Мундијал 2018. године, где ће играти са Велсом, Аустријом, Републиком Ирском, Молдавијом и Грузијом.

„И на прошлим квалификација Србија је мислила да има лаку групу и да ће проћи. Није вам лака група. Свиђа ми се што Муслин мења неке ствари, што рачуна на млађе играче, оне који имају квалитет. Србија има квалитет за велико такмичење, али јој фали нешто… Играчи морају да промене главу, да схвате ша значи играти за државу“.

О раду Црвене звезде овог лета не зна много, али га радује што његов бивши клуб има велике амбиције.
„Нисам пратио прелазни рок у Црвеној звезди, али сам чуо да клуб има опасну намеру да нападне Лигу шампиона. Квалификације неће бити лагане, а мени је драго што моја Звезда опет има велике амбиције. Ако не уђу Лигу шампиона, барем да се пласирају у Лигу Европе. Финансијски би то много значило за клуб“.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here