Насловна Архива Мајке прекинуле протест, чекају исход разговора наредне седмице (ВИДЕО)

Мајке прекинуле протест, чекају исход разговора наредне седмице (ВИДЕО)

7
ПОДИЈЕЛИ

Мајке које су испред Владе протестовале због смањења накнаде са за мајке са троје и више дјеце са 336 еура на 264, и са 192 на 144 еура прекинуле су протест.

Оне су добиле обећање да ће у уторак или сриједу њихове представнице разговарати са министром рада и социјалног старања Кемалом Пуришићем и министром финансија Дарком Радуновићем.

Жељка Савковић је раније  по изласку из Владе саопштила окупљеним женама и грађанима да има обећање из Владе да ће их у уторак или сриједу на разговор примити министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић и министар финансија Дарко Радуновић.

Она је окупљенима показала исписан папир на којем је обећање да ће представници мајки бити примљени на разговор и да ће накнадно бити обавијештени о пријему.

То је изазвало незадовољство код окупљених који су питали „гдје је печат“, „ко је потписао“…

„Ово су ријечи иза којих стоји кабинет премијера Душка Марковића“, рекла је Савковић.

„Изборићемо се свим правним средствима а да је среће Уставни суд би већ донио одлуку. Шта чекају и шта мисле? Ићи ћемо од куће до куће и тражити од сваке мајке потпис и са списком ћемо доћи код зграде Владе“, рекла је Савковић, преносе Вијести.

Оне су јутрос око 9.30 сати поставиле ултиматум да им се у року од сат времена неко из Владе обрати, а касније је тај рок преиначен у 13.00 часова. Из Владе су пак поручили да хоће разговор са мајкама, али неће „са лоше камуфлираним партијским активистима“, незванично јавља Антена М.

Према последњим информацијама, пола сата након датог рока, нико из Владе се није обратио мајкама, али оне су одлучиле да се не рализале испред Владе ЦГ.

Скандира се: „Душко радијатор, Душко лопове! Не дајмо се, мајке, жене, да будемо преварене!“

Оне су поручиле да њихов скуп није исполитизован. „Лажу!“, скандирале су окупљене на опаску да су у организацију укључене политичке партије.

Позивају полициајце да баце штитове. „Ви сте наша браћа!“, поручиле су им.

Маја Јововић, чланица координационог одбора, навела је да је атак на достојанственост дозволити да било којим поводом човјек проведе ноћ на асфалту и на улици.

„Било је добрих људи који су донијели чајеве, из манастира Острог смо добили ћебад и хвала им на томе. Изреволтирани смо одлуком Владе и сматрам их одговорним за све што се дешава. Сматран да смо са пуним правом дошли и поднијели захтјев. Очекујемо да се то не одлаже и да добијемо што брже одговор“, истакла је Јововић.

Подршка од мајки из Колашина: Испуњење захтјева, или блокада виталниих функција градова

„Ово није политика, ово су мајке“, „Неће моћи“, „Не дамо наше право“, „Правда да се испуни“… – пише на транспарентима, са којима су неколико десетина Колашинки кренуле и данас, око 12 сати, ка Подгорици.

мајке 1

Прије поласка, испред својих суграђанки, Дарија Беговић је
затражила ванредне сједнице Владе и Скупштине Црне Горе, „како би се ставиле ван снаге актуелне законске одредбе које се односе на кориснице накнаде за мајке.“

мајке 2 мајке 3 мајке коласин

„Уколико нам се не испуне ови захтјеви, позваћемо све мајке Црне Горе да у својим градовима, у знак протеста, блокирају виталне функције. Црна Гора је моја држава коју волим свим срцем, а ви је волите онолико колико су вам руке увучене у буџет. Овог пута неће моћи“, поручила је Беговић, прије поласка за Подгорицу.

Полиција је присутна у великом броју испред зграде Владе ЦГ, припадници МУП-а наоружани.

policija

И данашњи скуп обиљежила је пјесма окупљених мајки:

Свако прича помало,
а наш Душко нимало.
Неће, не смије,
да га Мило не бије!

Подсјетимо се како је било на јучерашњем скупу:

ПОДИЈЕЛИ

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Atak, atak! Ali od strane njih samih i njihovih muževa, porodica i ovakvog zakona! Najbolje bi bilo da se malo zapitaju svi gdje ovo idemo… Zna li iko više što je to dostojanstvo suštinski ili svi otimaju socijalu kao nešto lijepo? Ima li iko da je razumio kako je dobio naslov Gorski Vijenac? Je li iko razumio riječi Igumana Stefana „Muž je branič žene i đeteta?!“
  Stidim se što ovo gledam!!!

 2. 0
  0

  Tandara , mandara , broć … nego , recite mi šta bi sa izborima u Nikšiću ?
  Sve se nešto talasa , te nemiri , te teroristi , te majke , te ovo , te ono , a konkretno ništa , NULA !
  Struja skočila ,voda takođe , završava se Buljarica , Rudnik uglja , kombinacije razno razne , ko išta priča o tome ?
  Ovih predstava smo se nagledali , jedni kao napadaju a drugi kao brane , a narod ko narod , hleba i igara ne hvali , a iza bine se odvijaju kombinacije , van očiju javnosti se prave dilovi , a mi smo nesvjesno učesnici maskarade , i zaslužili smo kakvi smo !

 3. 0
  0

  Majkama je, njima tamo u MNE, odavna prošao rok!
  Ali nije, nije u Crnoj Gori! Đe su majke, isto majje, kao i juče majke, kao oduvijek majke!
  Pa mi majke imamo, a oni ne!!!
  … Viđećemo, hoćemo Boga nema, može li se bez majki živjeti!
  Rađati, živjeti.
  Već ako se Montenegrini nijesu rađali sami!?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here