Насловна Насловна Пропао наум Жељка Ивановића да посредује између ДПС-а и опозиције

Пропао наум Жељка Ивановића да посредује између ДПС-а и опозиције

3
ПОДИЈЕЛИ

Један од власника медијског концерна „Вијести“ Жељко Ивановић одустао је, макар привременo, од наума да посредује између Демократске партије социјалиста са већином опозиционих странака о препорукама ОЕБС-а.

Ивановић је одустао је од организовања конференције „Препоруке ОДХР – како до неупитних избора”, која је, како је сматрао један од власника Вијести, требало да „покрене ствари са мртве тачке“.

У писму које је Ивановић упутио 25. септембра ДПС-у је понуђено да „Вијести“ буду медијатори на конференцији која би била одржана у првој декади октобра у хотелу „Хилтон“ или у „Рамади“.

Циљ конференције је, како се наводи, био да окупи лидере свих парламентарних странака и да „први пут након дужег периода на истом мјесту и у истом простору буде отворен дијалог између њих око једне важне теме“.

Прихватањем ове иницијативе, према замисли једног од власника Вијести, избјегло би се посредовање међународне заједнице и показало да „Црна Гора има капацитета да сама рјешава своје унутрашње неспоразуме“.

Дијалог о препорукама ОЕБС-а који би био одржан у парламенту, опозицији су понудили раније премијер Душко Марковић и предсједник ДПС-а Мило Ђукановић, али је те позиве опозиција глатко одбила.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Mnogo mi je „žao“ što je propala mogućnost da „Prva“ i „Druga familija“ naprave „dil“ na račun DF i većine građana Crne Gore!

  2. 0
    0

    Željko Ivanović, nekada famozni novinar prestižnog lista fabrike „Radoje Dakić“, kasnije polupismeni novinar koji je, zajedno sa Miškom Perovićem, Slavoljubom Šćekićem i Aleksandrom Erakovićem pokrao svoje kolege za milionski iznos i napravio medijsku imperiju. Prvi milion za „Vijesti“ dao je Milo Đukanović i to priznao u „Živoj istini“. Kasniji lopovluk ove družine i stvaranje Druge familije, podržao je lično Đukanović tako što je Milivoju Katniću naredio da protiv njih ne podiže optužnicu zbog niza krivičnih djela. Prva i Druga familija se podupiru, a Ivanovićeva fikcija da će jednog dana postati ministar vanjskih poslova nije se realizovala ni uz posredovanje Kurca koji mu je želio pomoći, jer Ivanović ima stan u centru Beča.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here