Насловна Насловна Пропагандисти НАТО-а поново ухваћени у лажи

Пропагандисти НАТО-а поново ухваћени у лажи

5
ПОДИЈЕЛИ

milo-filip-ranko 2

Поруке са недавног засједања Европског парламента да чланство у НАТО савезу није услов за улазак у Европску унију и да Црна Гора не мора у Алијансу да би постала дио породице европских народа поново су демантовале тврдње црногорске власти и осталих НАТО пропагандиста у нашој земљи о наводној повезаности европских и евроатланских интеграција.

Коментаришући такву ситуацију, функционер Нове српске демократије Страхиња Булајић поручио је да је вријеме да се црногорска власт уозбиљи и прекине са обмањивањем грађана.

Одавно је познато да улазак у НАТО није предуслов за чланство у Европску унију. Црногорски режим, међутим упорно понавља да јесте, то је код њих постало као нека мантра. Што је далеко важније, не уважавају вољу грађана, и Влада се понаша као да сама живи у овој држави и да не постоји народ. Ниједно истраживање до сада није показало да преко 35 одсто грађана подржава улазак Црне Горе у НАТО, изузимајући неке покушаје спиновања. Влада се понаша као да се питање НАТО-а тиче само ње”, нагласио је он.

Сматра да још више чуди то што се и земље развијене демократије понашају као да их не занима већинска воља грађана Црне Горе.

Понашају се као да је све у раду и да народ не треба да се пита. Логична последица тога је и ова прича коју режим форсира да је улазак у НАТО услов чланства у ЕУ. Не бирају се средства да се по сваку цијену оствари циљ који је супротан већинској вољи народа”, казао је Булајић листу „Дан“.

bulajic-strahinja

Он је истакао да би чланство у НАТО-у имало озбиље последице по Црну Гору.

Улазак у злочиначку, агресивну и милитантну организацију је толико озбиљно питање, да не знам да ли уопште црногорска влааст капира о чему се ради. Не знам да ли схватају да након уласка у НАТО нема повратка и да више ништа не би било исто. Играју се нечим са чиме не би смјели. Ово је сувише опасна ствар да би се овако олако, неозбиљно, па у одређеним сегментима чак и неваспитано понашали“, упозорио је он.

Посланик Европског парламента са Кипра Такис Хаџигеоргиу приликом недавне дебате о резолуцији Чарлса Тенока о Црној Гори подвукао је да „нигдје није записано да земље кандидати за ЕУ, морају постати чланице НАТО-а“.

“Црна Гора то не мора да учини. Можда би требало да развијамо НАТО савез, а не да тјерамо нове чланице да им се прикључе”, поручио је он.

Извјестилац за Црну Гору Чарлс Тенок објашњава зашто је у документу било ријечи и о евроатланским интеграцијама и додаје да је НАТО поменут у претходним извјештајима.

Наравно да питање НАТО-а нема директне везе са чланством у ЕУ”, прецизирао је он али „ има везе са подручјем владавине права.

Раичевић: Нечасна посла

Из Мировног покрета „Не у рат, не у НАТО”, истичу да поруке из ЕП потврђују да Црна Гора не мора у Алијансу да би постала чланица ЕУ.

Gojko Raicevic u Tivtu 4

Пропагандисти НАТО-а се неће зацрвењети због тога што су ухваћени у лажи, нити је то изненађење ни за кога ко прати њихову еволуцију последњих двадесетак година. Подсјећам да су до референдума 2006. године упорно заговарали само европске интеграције као свој курс, без помињања „евроатлантских“ интеграција, знајући колико је НАТО „омиљен“ у народу. Потврду ових навода, ако треба, можемо наћи у архиви домаћих медија. Шансе да ова држава приступи Европској унији су ништавне, али домаћи пропагандисти истичу НАТО као предуслов, не пружајући никакве гаранције нити нудећи одговорност, уколико се испостави да је и то била још једна велика превара”, оцијенио је предсједник Мировног покрета Гојко Раичевић.

Како је казао, грађани треба да вјерују режиму само у мјери досадашњег четвртвјековног искуства са свим њиховим „истинама“.

Европски парламентарац Такис Хаџигеоргију је поручио да нигдје није записано да земље кандидати за ЕУ, морају постати чланице НАТО-а. Зато препоручујем грађанима да ту причу прикују за Везиров мост, уз цара Дукљанина, пошто су и НАТО и проклети цар само лица нечастивих сила и треба их држати подаље од наше дјеце и породица“, истакао је Раичевић.

Милачић: Двоструки аршини

И у Покрету за неутралност Црне Горе истичу да је недавно негодовање посланика са Кипра Такиса Хаџигеоргиуја, због тога што је у нацрту резолуције поменут НАТО, те његов став да нигдје није записано да земље кандидати за ЕУ, морају постати чланице Алијансе, управо оно што наши званичници свакодневном атлантистичком пропагандом желе да прикрију.

markomilacicprotest

НАТО и ЕУ су два потпуно одвојена формално-правна процеса. Прича о заједничким вриједностима те двије организације постоји само зато да би се оне земље чији грађани не желе у НАТО, као што је Црна Гора, што лакше угурале у милитаристички савез. Тако ћете од евроатланских портпарола у званичној црногорској власти, када се говори о европским интеграцијама често чути како је Балкан примјер помирења након ратова деведесетих те простор који успјешно хрли у Европу. Ти исти портпароли, када се потегне прича о атлантистичким интеграцијама, ће причати како је Балкан политички нестабилно подручје које се никада не смирује, малтене којем стално пријети баук неког рата“, оцијенио је извршни директор Покрета за неутралност Црне Горе Марко Милачић.

По његовом мишљењу, „овакви двоструки аршини најбоље приказују провидну игру наше криминогене власти, која жели да ова два процеса, еворпски и атлантистички, споји у једно, само ради што брже интеграције у империјални савез и дубоко корумпирану корпоративну машинерију какав је НАТО”.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  ОКУПАЦИЈА је познат термин у свијету. Црна Гора никад у историји није добровољно срљала у окупацију. Ни влада ни народ.
  Сада су друга времена.
  Некад су Турци окупирали па турчили, сада је обратно,
  много шта супротно.

  ПОСТОЈИ ВЕЛИКА СИЛА ПРОТИВ ТОГ ПРОЈЕКТА „ЕВРОАТЛАНСКИХ ИНТЕРГАРЦИЈА“
  ЕВРОПА СЕ РАСПАДА, ПА ЋЕ И НАТО. Почело је од Грчке.
  ДАЛЕКИ ИСТОК ЈЕ ПОСТАО ЦЕНТАР МОЋИ. ТО ВИШЕ НИЈЕ ЊУЈОРК.
  Прије стотинак година су растурене источне царевине. То се сада дешава западним. Сироти мали вазални (окупирани) народи, или владе се понашају како морају.

 2. 0
  0

  Cudi me da su nesto slagali nasi vladari oni su bas poteni ljudi i od rijeci su oni su ponos nas a narocito su na njih ponosni radnici crne gore koji vrhunski zive.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here