Насловна Руски поглед Пронађено тајно складиште фотографија Царских мученика

Пронађено тајно складиште фотографија Царских мученика

Већина фотографија показује великог козака међу колегама са царем Николајем II и Царском породицом

0
Carska porodica
извор: Инфо служба СПЦ

Збирка ријетких фотографија Царских мученика пронађена је недавно од стране радника који су поправљали кров Савезног трезора у Есентукију у Ставропољској области у Русији.

Слике су нађене у коверти испод старе греде. Већина фотографија показује великог козака међу колегама са царем Николајем II и Царском породицом. Ниједна од фотографија није објављена раније. Новинска агенција Рубљев извјештава да је нађено 7 фотографија и 2 разгледнице, сазнајемо од Инфо службе СПЦ.

Разгледнице имају чак потписе царске дјеце. Велика Војвоткиња је потписала њихов заједнички портрет, а Царевић је написао посвету на полеђини фотографије: „Анатолију Семјоновичу, у Царском Селу, 7. априла 1907. године“.

Локални историчар Роман Нутрикин сматра да су фотографије припадале Анатолију Федјушкину, теречком козаку који се придружио специјалним снагама надлежним за заштиту Царске породице 1909. године.

Као замјеник начелника Обласног одјељења Трезора, Вера Самарина истиче да је Анатолиј Федјушкин често спомињан у дневницима и писмима Велике војвоткиње и царице Александре под именом „Јузик“ како су га дјеца звала у част њиховог омиљеног књижевног хероја.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here