Насловна Мозаик Пронађена биљежница цртежа Ван Гога

Пронађена биљежница цртежа Ван Гога

0
ПОДИЈЕЛИ

Више од 120 година после смрти Винсента Ван Гога пронађена је до сада незнана књига цртежа једног од најпознатијих сликара у историји! Ову вест објавила је протеклог викенда француска издавачка кућа Сеуил, а пренели су је готово сви светски медији.

О овом, заиста великом открићу за уметнички свет, засада нема много података, јер их издавачи чувају у строгој тајности. Уредник овог капиталног издања Бернар Комен је медијима саопштио штуре детаље и најавио да ће остатак морати да сачека средину новембра, када ће у Паризу бити одржана велика конференција и промоција „издавачког подухвата године“.

„Бележница садржи очаравајуће радове великог уметника које су до сада видели само њени власници, ја и издавач“, поручио је Комен.

Књига ће бити објављена под насловом „Винсент Ван Гог: Магла у Арлу“, али њено порекло, број страница, као и број цртежа биће познати тек у новембру. На инсистирање новинара, Комен је кратко прокоментарисао да у књизи „има више од десет цртежа“, као и да је за њено постојање сазнао тек пре неколико месеци.

Радови славног постимпресионисте спадају међу најцењеније и најтраженије, а на аукцијама често достижу вишемилионске износе. Зато и не чуди што на тржишту има и много Ван Гогових фалсификата, али Комен уверава све заинтересоване да је новооткривена бележница „100 одсто аутентична“.

Књига ће истог дана бити објављена у Француској, Великој Британији, САД, Немачкој, Јапану, Холандији, а потом ће се, у зависности од интересовања, наћи и пред осталим читаоцима.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here