Насловна Политика Пронађен и труп авиона Ер Азије

Пронађен и труп авиона Ер Азије

0
ПОДИЈЕЛИ

Брод сингапурске морнарице пронашао је труп авиона Ер Азије који се срушио у море прошлог месеца са 162 путника и члана посаде, саопштио је данас министар одбране Сингапура Нг Енг Хен.

avion malezijski ostaci

Нг је навео на својој Фејсбук страници да је обавештен да је један од бродова сингапурске морнарице који учествује у потрази , „Свифт рескју“, „лоцирао труп авиона Ер Азије у Јаванском мору.

Према његовим речима, слике које је направило пловило „показују део крила и речи на трупу“.

Уз пост на Фејсбуку сингапурски министар је приложио и подводну фотографију нечега што личи на труп авиона.

На фотографији се виде речи „сад“ и „свако“, што је очигледно део мота Ер Азије „Сада свако може да лети“ који је био исписан на спољњем делу авиона.

„Обавестили смо БАСАРНАС, индонежанску агенцију за потрагу која сада може да почне операције вађења трупа“, додао је Нг.

Проналажење трупа „ербаса 320-200“ је од кључног значаја пошто се верује да је већина жртава остала у том делу авиона. Досад је пронађено само 48 тела.

„Ова несрећа је трагични догђај који је однео много живота. Надам се да са лоцирање трупа омогућити породицама жрава да на известан начин одболују губитак“, навео је Нг.

Црне кутије авиона – на којима су записани подаци о лету и глас из кокпита – већ су пронађене, што је пробудило наду да ће се установити зашто је авион пао.

Авион на лету 8501 срушио се у Јаванско море 28. децембра на олујном времену након кратког, рутинског лета од индонежанског града Сурабаја до Сингапура.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here