Насловна Издвојено Промоција књиге „Степинац – балкански Томас де Торкемада“ доктора Јована Пејина

Промоција књиге „Степинац – балкански Томас де Торкемада“ доктора Јована Пејина

4
ПОДИЈЕЛИ

Контроверза везана за лик и дјело Алојзија Степинца добила је ових дана на значају тиме што је у Европском парламенту у протекла два дана трајала изложба и конференција посвећена овом хрватском кардиналу.

Док се европски званичници правдају демократским принцима којима су се водили у организовању ове изложбе, у Новом Саду ће вечерас бити представљено супротно гледиште на хрватског кардинала кроз промоцију књиге „Степинац – балкански Томас де Торкемада“ доктора Јована Пејина.

Како се каже у најави догађаја (КМ новине), ова књига је храбро и отворено сведочење о злочинцу коме се намеће ореол свеца, усташком надбискупу Алојзију Степинцу. Књигу су објавиле „Лестве српске“ са Косова и Метохије, а промоција ће се одржати у галерији „Зрно„, у четвртак од 18.00 часова.

Издавачка кућа „Лестве српске“ је једине српске издавачка кућа која све своје активности обавља у потпуности на Косову и Метохији. Аутор књиге, др Јован Пејин, бивши је директор Историјског архива Србије.

Како је најављено, у представљању књиге о загребачком надбискупу, а потоњем кардиналу, учествоваће и председник Ректорске конференције Републике Српске проф. др Жарко Павић, који је и вршилац дужности ректора Универзитета у Источном Сарајеву, као и историчар проф. др Милоје Пршић, пензионисани пуковник Војске Србије, бивши начелник Архива Оружаних снага СФРЈ и бивши начелник Војно-историјског института.

Гдје је овдје и шта се крије иза трагикомедије случаја Старчевић и савремене драме Степинац светитељ? Шта се крије иза бечке дјелатности на југу Монархије међу Србима, Шокцима, Влајима, Буњевцима и Хрватима и прозелитизма, бившег и савременог, „цркве у Хрвата”? Шта се крије иза жеље загребачког Каптола да Хрвати добију свеца оснивача НДХ? Шта стоји иза ,,вјековне жеље хрватског народа”, феудално сталешке корпорације Загреба и Вараждина под надзором Беча? ‒ Нека су од питања на које нуди одговоре ова књига.

У опису књиге на сајту издавачке куће „Лестве српске“ каже се да би се стварањем харизме око имена и ,,апостолског“ дјела Алојзија Степинца као првог надбискупа Загреба у Независној држави Хрватској 1941-1945. године и канонизације за свеца утврдила вјечна вриједност геноцидне Хрватске, настале иза леђа нацистичке Немачке и фашистичке Италије.

“Светац Степинац разрешава прошлост Хрвата. Апостолским заборавом светац прикрива фалсификовање хрватских историографа и на нацифашистичкој основи поставља будућност нове европске Хрватске која је почела терористичко-сепаратистичком побуном, НАТО агресијом, разбијањем Југославије 1991-1995. године и изгоном Срба. Чином канонизације, позивање Хрвата на 1300 година историје и културе добија смисао а Хрвати постају историјски народ! Изједначавају се са Мађарима који имају Војтеха-Вајка-Сент Иштвана првог крштеног краља оснивача Угарске. Смисао је појачан чињеницом што надбискуп а потом кардинал Алојзије Степинац почива у Загребу у катедрали посвећене Богородици која носи име Сент Иштвана првог угарског апостолског краља“, наводи се на сајту „Лестве српске“.

ПОДИЈЕЛИ

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    ndamo se da ce obajviti do sada neobjavljenje djelove njegovg dnevnika koji je do sda bio u ruke UDBE i nij bio zvanicno dostupan javnosti ni istoricaraima dat na uvid.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here