Насловна Друштво Промоција књиге „Сецесија – пред вратима међународног права“ у Књижари Матице српске

Промоција књиге „Сецесија – пред вратима међународног права“ у Књижари Матице српске

0
ПОДИЈЕЛИ

sececija

Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори, у четвртак, 14. новембра у 18 часова, у Књижари Матице Српске организује промоцију књиге „Сецесија – пред вратима међународног права“, докторанта Владимира Лепосавића. На промоцији ће говорити Владислав Јовановић, Миодраг Лекић и Владимир Лепосавић – аутор.

Књига Владимира Лепосавића, „Сецесија – пред вратима међународног права“, настала је као допуна преддокторског рада који је аутор одбранио 25. јуна 2012. на Правном факултету Универзитета у Београду (а под називом „Територијални интегритет и право народа на самоопредјељење – прилог позитивистичком учењу“).

Аутор је показао да располаже широким знањем не само из правних наука, већ исто тако и знањима из других области (политичке науке, социологија, економија).

Књига је методолошки ваљано написана и структурирана уз уважавање, за наведену тему, релевантне стручне литературе, како домаће тако и иностране. Стил писања је разумљив, јасан и доступан не само онима који су ближе упућени у проблематику која се обрађује, већ и онима који одлуче тек да се упусте у сложену област правних наука. […]

Књига је значајна не само са стручног већ и са педагошког аспекта. У том смислу, може представљати значајан извор знања за студенте последипломских студија међународноправног смера.
(Из рецензије доц. др Марка Докића).

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here