Насловна Друштво Промоција књиге Биљане Живковић

Промоција књиге Биљане Живковић

0
ПОДИЈЕЛИ

У књижари Матици Српске, сјутра у 19 часова, одржаће се промоција нове књиге Биљане Живковић. Запис је аутентично свједочанство о страдању српског народа на Косову и Метохији и „Исповјести из сарајевских казамата“.

MATICA-SRPSK

На представљању књиге говориће доц. др Драго Перовић, предсједник Матице српске – Друштва чланова у ЦГ, протојереј Предраг Шћепановић и Биљана Живковић – аутор.

Биљана Раковић Живковић рођена је 1959. године у Прибоју на Лиму, где је завршила Основну школу и Гимназију. Студирала је правне науке у Београду. Више од 20 година је новинар, прво у Радио Кикинди и Комуни, па у севернобанатском листу „Ново време” где је била главни и одговорни уредник. Истовремено је из Баната била дугогодишњи дописник Радио Београда, Радио Новог Сада и „Политике”. Добитник је бројних признања, повеља, похвала за допринос српском новинарству – међу којима издвајамо Годишњу награду града Кикинде 2004. и 2001. главну новинарску награду Дрвара од Срба повратника.
Новинарску, али и списатељску каријеру наставила је 2006. у српској престоници, где живи и ствара.

Биљана Живковић аутор је репортажа, чланака, прича, записа, путописа по европским и азијским државама, али и интервјуа са домаћим и иностраним знаменитим личностима из света спољне и унутрашње политике, дипломатије, војне доктрине, историје, филозофије, социологије… Њена прва књига „Некрштена времена” објављена је 2004. у издању Центра за унапређивање правних студија у Београду, а 2006. друга „Са извора најчистије воде”, чији је издавач Српска књига. Из штампе су недавно изашле две нове књиге Живковићеве – дело „Величанствена уметникова усамљеност” и документаристичка књига о Србији и Космету – „У име истине”, у припреми су и нове публикације.

Живковићева је самостални новинар. Њене текстове објављује „Геополитика”, „Печат”, „Нова српска политичка мисао“, „Хвосно”, „Православље”, дописник је листова и сајтова српске дијаспоре широм света. Активно сарађује са руским медијима „Саровскаја газета“, „Српска РУ”…. Живковићева је и песникиња. Члан је Удружења књижевника Србије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here