Насловна Политика Промјена власти у Црној Гори доћи ће много брже него што ДПС...

Промјена власти у Црној Гори доћи ће много брже него што ДПС мисли

3
ПОДИЈЕЛИ

Најважнији догађај који је обиљежио 2016. годину дефинитивно је изрежирана афера „Државни удар“ на дан одржавања парламентарних и локалних избора 16. октобра, који је креиран у циљу спречавања коначног и врло извјесног пада режима Мила Ђукановића, рекао је предсједник ДНП-а и један од челника ДФ-а Милан Кнежевић.

Како је истакао за „Дан“, све што је након тога услиједило у потпуности је раскринкало све малверзације.

Раскринкало је све изборне махинације, застрашивања, репресије, монтиране процесе, потпуну политизованост и зависност правосуђа и тужилаштва, злоупотребу повлашћеног положаја мањинских странака и све мањкавости система на којем деценијама почива режим ДПС-а“ каже Кнежевић.

По његовом суду, изгласавање повјерења Влади Мила Ђукановића уз подршку Позитивне Црне Горе почетком године, а онда усвајање лекс специалиса и улазак опозиционих министара у такозвану владу изборног повјерења као крајње неуобичајен, и како се врло брзо показало, неуспјешан политички модел, још једном је потврдио погубност било какве колаборације са ДПС-ом.

Агресивни прогон и покушај обрачуна са ДФ-ом као најјачим опозиционим субјектом од стране Владе Мила Ђукановића, државних органа који су се ставили у његову службу, као и режимских медија, у овој години достигли су врхунац, нарочито након доминације посланика ДФ-а у Скупштини и изузетно успјешне маркетиншке кампање која је од аналитичара и грађана оцијењена као најбоља и најозбиљнија“, навео је Кнежевић.

Како сматра, немогуће је не поменути ни крајње дегутантну и необјашњиву антируску хистерију појединих политичких и медијских структура, вјероватно разочараних неуспјехом НАТО кампање, упркос баснословним цифрама које су у њу уложили промотери те алијансе.

Кнежевић оцјењује да је нератификовање протокола у САД важан сигнал да се политика најјаче земље НАТО-а мијења, упркос неметнутим резолуцијама који је ДПС форсирао у парламенту.

Milan Knezevic 0124И то је један од најважнијих догађаја. Бројне афере попут „Лименке, „Рамаде, „Вајбера, „Електропривреда, „Телекома, уговора са А2А, незаконити видео-надзор у Котору, признавање кривице Светозара Маровића као вође криминалне групације, наставак су огољавања криминалних дјела и увезаности са мафијашким структурама режима ДПС-а и заједно са учесталим убиствима усред бијела дана знак да су обрачуни криминалних кланова у пуном јеку и да је безбједност грађана Црне Горе на ниском нивоу“, казао је Кнежевић.

Лидер ДНП-а наводи да у 2017. години очекује наставак процеса започетих ове године, како на домаћем, тако и на геополитичком плану.

У том смислу, очекујем да се стварање нових политичких реалности оличених у брегзиту, избјегличкој кризи, одласку старих режима, јачању Русије, а прије свега доласку Доналда Трампа на власт, одрази и на дешавања у Црној Гори, у смислу структурних промјена и политичких приоритета. Прије свега, ту мислим на коначно опредјељење Црне Горе за војну неутралност у складу са већинском вољом народа и подршку идеји уједињења балканских земаља у оквиру пројекта Б4 за који је ДНП добио подршку из Русије“, објаснио је Кнежевић.

Из његовог угла, јединствен став опозиције о бојкоту парламента и непризнавању изборних резултата насталих у атмосфери државног удара и обојених изборном крађом добра је основа за укрупњавање опозиције које би довело до свеукупног преображаја у Црној Гори и коначног развлашћења ДПС-а.

Мјере владе Душка Марковића којима се удара на буџет и стандард најрањивијих група и штрајкови синдикалаца, најављују наставак економског пропадања и бојим се да ће бунт грађана који се налазе у тешкој ситуацији све више расти. У сваком случају, очекује нас још једна турбулентна година, и упркос не баш обећавајућим прогнозама, вјерујем да ће промјене које су започете буђењем народа доћи много брже него што је то у овом тренутку реално очекивати, и резултирати новим друштвено-политичким концептом у корист свих грађана Црне Горе“, закључио је Кнежевић.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Промјена власти у Црној Гори доћи ће много брже него што ДПС мисли

  neka tako bude Milane.ne vjerujem bas mnogima,nadam se da ti neces razocarati ove mlade,a za nas starije nikakva steta.zivo ti nam!

 2. 0
  0

  Oni nisu vise vlast nego jedna grupa ljudi koja je na krajnje nasilan nacin uzrpirala sistem koji funkionise mimo pravnog sistema.Ravnoteza straha cim se prevazibje do promjena ce doci. 21. Vijek ce biti vijek druge vrste politike dje za DPS nece biti mjesta. Milane buducnost je u realnoj plitoci i u politici istine,drzi se toga kao do sada i to mora dati rezultat.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here