Насловна Друштво Промјена пола о трошку буџета ЦГ, док смртно угрожени пацијенти чекају

Промјена пола о трошку буџета ЦГ, док смртно угрожени пацијенти чекају

6
ПОДИЈЕЛИ

Влада Црне Горе и њено Министарство здравља одлучили су да држава сноси трошкове промјене пола једној особи из Црне Горе, рекао је у интервјуу агенцији МИНА, предсједник Управног одбора Квир Монтенегро, Данијел Калезић.

gej

„Успјели смо да, упркос што правилници још нијесу постојали, а користећи друге дјелове закона, дођемо до тога да једна особа уђе у медицинску процедуру транзиције. Тој особи биће омогућена промјена пола о трошку државе, што је први пут да неко из Црне Горе то уради, односно искористи своје право на то“, рекао је Калезић и додао да се то поклопило са усвајањем Правилника о медицинским разлозима за промјену пола, али да је већи дио посла урађен и прије усвајања тог документа, којим је процедура олакшана. 

То заправо значи да је Влада РЦГ одобрила трошкове за ову операцију, без законске документације која предвиђа у којим случајевима је црногорским пацијентима омогућено лијечење  на иностраним клиникама о трошку државног буџета.

Колико год се особе са несвакидашњим сексуалним афинитетима (Л, Џ, Б,Т, Кју, М, С, Ш…или како ли већ) трудиле и успијевале  да се наметну као приоритети државе Црне Горе, поставља се оправдано питање, које није само етичко: Зашто имају приоритет у односу на животно угрожене пацијенте којима здравствени картони воде трку са врло извјесним смртним исходом. 

Зато се треба сложити да је дискриминација према геј популацији присутна, али да су они позитивно дискриминисани и да се стављају чак изнад закона и правила које важе за све.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Срамота.
  У земљи у којој су сви јавни системи на граници пуцања, од наших се пара плаћа једна медицински неоправдана интервенција.
  Немам ништа против ако неко хоће да „промијени пол“ (да ли је то уопште могуће??), али нека то ради о свом трошку или нека нађе спонзоре. Зашто да се то плаћа мојим парама?

  • 0
   0

   To su ZAPADNE VREDNOSTI sto se cudis ,

   vidis da MILO PRATI TREND AMERIKE I ZAPADA sto god oni RADE on ne PROVJERAVA JELI TO ispravno on to na nevudjeno prihvata tako i PARADE i PROMJENU POLA i CESTITANJE KUBI praznika itd,,,,

   DAKLE eto tako a znamo da AMERIKANCI POMAZU samo VLADAJUCE TAJKUNE a TAJKUNI KOJI VLADAJU njihove TAJKUNE a narod moze da pusi CIGARU sa FITEROM .

 2. 0
  0

  svi se čude zašto, nije ništa čudno u MNE koja jes malena , al lopovska i nepoštena, BOG sudio da ne preživi operaciju koju časti narod , a dijete ne može kod specijalista u BG

 3. 0
  0

  Стварно су га претјерали. Па знају ли хомосексуалци колико у Црној Гори умре људи, јер чекају на јеб..е скенере по двије године, немају љекова за тешке болеснике, стално крате списак љекова за које партиципира фонд…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here