Насловна Политика Промјена граница неће бити

Промјена граница неће бити

0
ПОДИЈЕЛИ

Подршку Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ предлогу Уставноправне комисије да на посебној сједници стручњаци дају свој суд о Суторини, бивши министар сигурности БиХ и лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић оцјењује као „неодговорно понашање коалиционих партнера у покушају.

fahrudin-radoncic

Уставноправна комисија Представничког дома је раније на сједници процијенила да је потребно обавити додатне консултације са стручњацима из области уставног и међународног јавног права када је ријеч о Суторини.

Бивши министар сигурности БиХ и оснивач и лидер Савеза за бољу будућност (СББ), друге по јачини странке у Федерацији, Фахрудин Радончић каже да неки политичари, у немогућности да формирају власт, са социјалних и економских проблема, пажњу грађана усмјеравају на погрешна и неутемељена питања

Радончић за Дневне новине истиче да је граница између Црне Горе и БиХ прецизно дефинисана, што је утврдила и Бадинтерова комисија и „то је стечевина међународног јавног права“.

„У том смислу промјена граница неће бити. Мени је посебно жао да бошњачки политичари пристају да буду алат неких иностраних сила за покушај дестабилизације региона. Ја сам, међутим, потпуно увјерен да од ове политичке сапунице неће бити ништа. Предсједништво БиХ треба да заврши посао преузет од Вијећа министара, јер је то интерес и Босне и Херцеговине и Црне Горе“, каже Радончић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here