Насловна Поглед Професор Влканов: Милошевић је рекао ко су издајници у Србији, а ми...

Професор Влканов: Милошевић је рекао ко су издајници у Србији, а ми нијесмо вјеровали

6
ПОДИЈЕЛИ

„Слободан Милошевић је отеран силом са власти, то сви знају и тога су сви свесни“ сматра, професор др Велко Влканов, копредседник Међународног комитета за одбрану Слободана Милошевића.

Поводом овог догађаја професор Влканов је изјавио да је некадашњи председник Србије и СРЈ изгубио живот од најамних убица 11. марта 2006. године.

„У ова два датума уоквирен је један невероватан живот посвећен добробити југословенских народа, добробити српског народа. Али, као и све велике личности, Милошевић превазилази оквире своје националности, претворивши се у један од симбола борбе човечанства за правду и слободу, такав симбол какав су Патрис Лумумба, Салвадор Аљенде, Нелсон Мандела.

Човечанство мери свој раст управо кроз такве личности, код којих је сопствена судбина подређена судбини људи. Живот Милошевића започео је у невеликом српском граду Пожаревцу, у породици обичних радних људи, да би наставио на служби истих тих обичних људи. Усвојио је најбоље особине српског народа – осећање достојанства, оданости, обавезе.

Изнад свега је стављао судбину свога народа, судбину народа Југославије. А као сваки истински патриота није имао непријатељских осећања према другим народима. Био је прожет свешћу да је однос према другим народима – мера односа према сопственом народу. Јер, онај ко мрзи било који други народ – не може волети ни сопствени народ.

Живот Милошевића је завршио у Хагу, у Холандији, куда је отпремљен како би пред нелегитимним судом одговарао за туђе злочине. У ствари, требало је да одговара за злочине оних који су напали његову земљу и готово три месеца уништавали људе и имовину бомбама и ракетама. Током пет година натовско правосуђе је употребило сва могућа средства како би сломило вољу овог поносног Србина, и у томе није успело. На крају, да не би признале своју немоћ, те такозване „судије“, а у суштини – најмљене убице у тогама, убиле су га.

Овај стих се у пуној мери односи и на Слободана Милошевића, који је без двоумљења бирао радије смрт него издају. И тако је у суштини постао бесмртан. Како време тече, његов живот све више ће се претварати у легенду, а његово дело – у школу у којој се учи храброст. А нама остаје понос због тога што смо се дотакли његове величине“, написао је Влканов.

„Потом је на превару и под лажном оптужбом испоручен Хагу. Одлазећи поносне главе упозорио је српски народ каква га судбина чека. Данас Слободана нема, али његове речи сурово одзвањају у сусрету са тужном реалношћу и све више притискају његове прогонитеље. Против човека којем је живот одузет у модерном нацистичком казамату, сеју неистине и лажи, са намером да га потисну из сећања и избришу из историје.

У ту сврху, јуначки отпор народа страном агресору, којем се Слободан храбро супротставио, настоје да прогласе за националну заблуду. Они који су бранили земљу, малтене се проглашавају за издајнике. Историја је међутим одредила Слободану посебан лист.

Одабрала га је за миљеника, док је његове рушитеље потиснула у заборав. Слободанова визија и дело постали су део историјске свести и памћења народа. Од силне демократије, која је после Слободановог збацивања с власти наводно преплавила Србију, од разуздане слободе и од свакодневног напретка, Србија нажалост све више посрће и тетура се ка суноврату.

Њена привреда је на коленима. Територија је осакаћена, а народ осиромашен и обезглављен. Села се празне, а породица растака. Оно што је супротно духу српског народа покушава да се наметне младима – лака зарада, оружје, дрога, насиље и слуганство.

Србија је постала једина држава у свету у којој се грађани проглашавају за избеглице у сопственој земљи“, истакао је Кочовић.

Извор: Интермагазин.рс

 

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Slobodan Milosevic je zrtva najgorih olosa koji gmizu zemaljskim sarom.
  Pored njega su se osjecali nistavnim i beznacajnim. Njegova superiornost im je smetala, posto su mali nistavni, beznacajni, pohlepni i kukavni.
  On ih je vec sve nadzivio.

 2. 0
  0

  Šta je uradio?A nije moglo više u odnosu na okolnosti koje su vladale tada/slaba Rusija,i bezobzirni NATO/.Izvukao rezoluciju 1244.Republiku Srpsku izvukao na ,pa skoro,na nivo državnosti.Očuvao Jugoslaviju kakvu takvu.A dug zemlje manji za trećinu od sadašnjeg.Šta nije?.Nije se na vreme otrgao zagrljaja kobnog JUL-a.I mnogih patriJota oko njega i uz njega.Uostalom sam je priznao za greške u verovanju ljudima.A ostalo njegovo predvidjanje je jasno kao dan.

 3. 0
  0

  Нико није пружио тако смислен и оштар отпор новом светском поретку(модерном сатанизму) као Слободан. Поносни смо што смо га имали!

 4. 0
  0

  Људи морамо да се оградимо од његове наобудности и погубљеног југословенства, срећа идеја са Момиром је видим ипак напуштена, аман, аман, молим вас као Бога схватимо-не можемо са једним сатанизмом, макар мањим, комуњарским, да терамо други…

 5. 0
  0

  Krivicu nosim u dusi jer sam povjerovao da je problem sa Milosevicem i da ce se stvari promijeniti kad on ode. Nazalost, cim je on otisao, sve je unisteno do kraja. Milosevic je jedan od najvecih licnosti srpske istorije. suprostavio se satanistima, i u datim okolnostima uspjesno je odbranio svoju zemlju uz veliku zrtvu njegovog naroda. Kostunica nije nista manje izdajnik od Djindjica, Tadica, i ostale bande koja je unistila sve ono sto su nam preci stvorili.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here