Насловна Политика Антируске санкције – поткопавање мира у Украјини

Антируске санкције – поткопавање мира у Украјини

0
ПОДИЈЕЛИ

Продужењем антируских санкција САД покушавају да поткопају мировни процес у Украјини у тренутку када се појављују знаци решавања акутне кризе, изјавио је званични представник Министарства иностраних послова Русије Александар Лукашевич.

Aleksandar Lukasevic

Обратили смо пажњу на интересантну ствар. Само што се појаве знаци решавања акутне кризе у Украјини, Вашингтон, који је имао умешане прсте и у прошлогодишњем државном преврату у Кијеву, поново почиње да погоршава ситуацију“, каже се у коментару Лукашевича, објављеном на сајту Министарства иностраних послова Русије.

Руски дипломата прокоментарисао је како данас, када режим прекида ватре усаглашен 12. фебруара у Минску постаје реалност, администарција САД поново таласа са претњама, прича о продужењу раније уведених санкције и обећава нове, како против Руске Федерације, тако и против ДНР и ЛНР.

„Шта је то, ако не покушај да се униште зачеци поверења између наших и украјинских власти, поткопа или у потпуности уништи мировни процес? Исто то се односи и на обећања о масовним испорукама америчког наоружања у Украјину које подстичу реваншистичке планове кијевске ’ратне партије‘“, нагласио је Лукашевич.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here