Насловна Друштво Пробој руског филма на глобалном нивоу (ВИДЕО)

Пробој руског филма на глобалном нивоу (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Stalingrad-movie-poster-604x272

Филмови руске продукције су имали проблем у проналажењу публике у иностранству. Међутим то би могло брзо да се промјени, глобалним размишљањем.

Идеја националне кинематографије је да се иностраном тржишту скрена пажњана на руске филмове. Креирање глобалног присуства је једноставно за филмску индустрију Сједињених Држава,али за друге земље то може бити проблем. У Њујорку је недавно одржан петодневни фестивал руског филма, који је побрао само позитивне критике. Међутим за челне људе руске филмске индустрије, то није ни приближно довољан ниво интересовања.

И док шпански, бразилски, француски филмови, могу да се колко толко пробију због распрострањености језика, за руску филмску индустрију се предпоставља да ће кренути путем мимикрије, тј. имитацијом холивудских блокбастера. Метро је први у низу, СФ трилер, смјештен у пост апокалиптичној Москви (тачније подземном систему). Стаљинград је први ИМАКС 3Д снимљен филм, и по многима потенцијални кандидат за Оскара.

Ипак,претпоставља се да би Русија могла да копира једино продукцију и дистрибуцију холивудских издавачких кућа, а да задржи оно по чему је препознатљива у свијету (одличну камеру, статистсе, бајковите кадрове…).

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Надо только написать Сталинград что бы слезы на глаза наворочивались…Град герой. Воинская Слава всех народов СССРа. Место где нацизму сломали хребеть…Только жаль что многие это забыли. Все таки солнце как всегда выходить на Востоке. А тракторный завод так и стоить… Живјела Русија

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here