Насловна Друштво Приватизација Института Игало: Предата иницијатива за сазивање ванредне сједнице СО Херцег Нови

Приватизација Института Игало: Предата иницијатива за сазивање ванредне сједнице СО Херцег Нови

0
ПОДИЈЕЛИ

Одборници СНП-а, НОВЕ, ПЗП-а, Новске листе и СДП-а, предали су данас иницијативу за сазивање ванредне сједнице Скупштине општине Херцег Нови да једина тачка дневног реда буде приватизација А.Д. Института за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију Др Симо Милошевић Игало, казала је Данијела Ђуровић из СНП-а Херцег Нови.

simo

“Неприхватљиво је и неоправдано да се о приватизацији једног од најважнијих привредних субјеката за Херцег Нови полемише путем медија или расправља у Подгорици и другим градовима, а да локална Скупштина, као представники орган свих грађана Новога, нема времена и слуха да озбиљно размотри ову проблематику. Ако су тачни наводи из медија да Влада Црне Горе нуди на продају Институт Игало по основу процјене вриједности старе 20 година, а знајући да Институт посједује око 200 хиљада квадрата земљишта и 86 хиљада квадрата објеката, отварају се многа питања о озбиљности, одговорности и сврсисходности поступка приватизације”, истакла је Ђуровић.

Како је нагласила, о кредибилитету понуђача и јединог учесника у приватизационом процесу, као и елементима уговора, расправљали су чак и представници дијела нове власти у Херцег Новом, позивајући на обустављање процеса и најављујући радикалне потезе, међутим на прошлонедјељном засиједању Скупштине нијесу нашли за сходно да подрже расправу о Институту.

“Ако је тачно и да је предсједник Скупштине општине учествовао у разговорима са представницима Савјета за приватизацију и понуђачима, онда постављамо питање зашто су остали одборници маргинализовани и зашто грађани Херцег Новог ништа не знају о томе”, рекла је Ђуровић.

Према њеним ријечима, досадашње приватизације у Херцег Новом су произвеле катастрофалне посљедице по привреду и запослене у приватизованим компанијама, што је у великој мјери зауставило развој града и нанијело штету и локалном и државном буџету.

“Инсистирамо да Скупштина општине отвори питање приватизације Института Игало, да се укључе све политике партије и групације, невладин сектор, синдикати, јер питање Института мора имати приоритет над дневно политичким дешавањима. Институт је питање свих гра ана Херцег Новог, али ицијеле Црне Горе јер је у области здравственог туризма то најзначајнији бренд у Црној Гори и региону. Не смије се дозволити да формалности преузму примат над суштином, а суштина је да је Институт Игало од виталног значаја за Херцег Нови. У предизборној кампањи сви смо били јединствени да се Институт не смије продати. Да ли ће превладати интереси града или уско, дневно –политички интереси, вријеме ће показати”, закључила је Ђуровић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here