Насловна Политика Притисак на опозицију не престаје: Посланицима ДФ-а судиће се због „насилничког понашања“

Притисак на опозицију не престаје: Посланицима ДФ-а судиће се због „насилничког понашања“

5
ПОДИЈЕЛИ
Фото: Антена М

Основно државно тужилаштво у Подгорици поднијело је Основном суду оптужни предлог против посланика Демократског фронта Марине Јочић, Бранка Радуловића, Милана Кнежевића и Милутина Ђукановића због инцидента који се догодио у холу Скупштине у фебруару ове године.

Како је Основно државно тужилаштво у Подгорици навело, из доказа прикупљених у извиђају произилази основана сумња да су Кнежевић, Ђукановић, Јочић и Радуловић извршили кривично дјело насилничко понашање из чл. 399 Кривичног законика Црне Горе, на штету четири посланика.

“Тако што су заједно, дјелујући као група, грубо вријеђали и дрско и безобзирно се понашали према посланицима који су претходно донијели одлуку о укидању имунитета двојици посланика, те да су тако реметили јавни ред и мир, угрозили спокојство и изазвали узнемиреност оштећених и грађана који су се налазили у холу Скупштине. Овако утврђено чињенично стање представља основ за подношење оптужног приједлога против наведених посланика Основном суду у Подгорици”, навели су из тужилаштва.

Инцидент се догодио у Скупштини 15. фебруара ове године након што су посланици, на захтјев Специјалног државног тужилаштва, скинули имунитет посланицима Демократског фронта и лидерима тог политичког савеза Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, који су оптужени у монтираном процесу за покушај терористичког напада на дан избора прошле године.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Koje poluge moci i vlasti imaju navedeni poslanici da bi se njihovo ponasanje okarakterisalo kao nasilnicko?
  Normalni gradjani Crne su nespokojni decenijama pa niko ne odgovara.
  Uozbiljite se i manite se gluparenja.

 2. 0
  0

  Koje poluge moci i vlasti imaju navedeni poslanici da bi se njihovo ponasanje moglo okarakterisati kao nasilnicko?
  Normalni gradjani Crne su nespokojni decenijama pa niko nije odgovarao.
  Uozbiljite se i manite gluparenja.

 3. 0
  0

  Oni vise od svog jada ne znaju sta da rade i kako da se ponasaju.Samo je vazno napasti i osuditi ljude iz DF-a.Postaje previse providno i opasno po mir u CG.Pa ko ovo vise moze da trpi i kakav je to nacin?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here