Насловна Друштво Приштина забранила уношење књига на српском језику

Приштина забранила уношење књига на српском језику

2
ПОДИЈЕЛИ

Приштина је забранила уношење књига на српском језику на територију Косова и Метохије, па их службеници плијене на административним прелазима према централној Србији, пише „Блиц“.

Да је проблем ескалирао потврђује и допис „Пошта Србије“ од 2. јуна у коме је руководство наредило службеницима да морају упозорити клијенте, који желе да поштом пошаљу књиге на Косово и Метохију, да пошта неће сносити трошкове ако књиге на административним прелазима буду одузете.

Потпредсједник у приштинској влади Бранимир Стојановић рекао је за овај лист да су одузимања књига на административним прелазима до сада била спорадична, али да је то сада постало пракса.

Чак су и за сајамске манифестације били онемогућени српски издавачи да их доставе.

Стојановић каже да не постоји званична одлука владе у Приштини и да је могуће да је неко министарство донијело интерни акт о коме он није упознат.

У Канцеларији Владе Србије за Косово и Метохију нису упознати о овом поступку Приштине.

„Ако је Приштина увела такву забрану, онда би то био фашистички приступ њихове власти. Испитаћемо о чему је ријеч“, рекли су у овој канцеларији за „Блиц“.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    To vam je takozvana demokratska drzava u kojoj jedan narod dozivljava istrebljenje i to strasilo od drzave nasa vlast prizna sram ih bilo za dovijeka.

  2. 0
    0

    кршење основних људских права загарантованих прије свега међународним правом у УН, а затим и уставом. Која реакција слиједи из Њу Јорка, Брисела, и прије свега, грађана Србије и Црне Горе чији представници воде политику која све ово дозвољава и толерише. Бојим се, никаква. Ми смо нашу вољу исказали на изборима, кад је некима милије 50е, 2000дин, радно мјесто у државним институцијама итд. Продали смо образ и ништа више ни не треба да очекујемо ни од других. Завидим мртвима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here