Насловна Мозаик Природни лијекови за срце и крвне судове

Природни лијекови за срце и крвне судове

0
ПОДИЈЕЛИ

Ниво кондиције и здравља нашег организма у већини случајева зависи од нас самих, наше исхране и начина зивота. Ево шта нам све природа нуди као превентиву и лијек за срце и крвне судове.

Шта снижава а шта подиже крвни притисак, шта прочишћава крв и крвне судове, које биљке регулишу ниво доброг и лошег холестерола, које биљке јачају срце?

Глог – вјерује се да је глог један од најврједнијих и најдјелотворнијих природних љекова за срце. Глог јача и регулише рад срца. Поред тога, глог се од давнина употребљава као природни лијек за регулацију крвног притиска, јер не само да може снизити повишени крвни притисак, него и подићи низак у случајевима ослабљеног срчаног мишића. Добар је у лијечењу оштећеног срчаног мишића у старости, код упале срчаног мишића, благотворно дјелује у лијечењу закречења крвних судова и ангине пекторис.

Матичњак – штити и јача срце, прочишћава крв.

Имела– стручно припремљена у малим потенцијама, најдрагоцјенији је регулатор крвног притиска, рада срца, циркулације, метаболизма, хормоналних поремећаја и другим ријечима свих процеса у организму. Имела је природни лијек против главобоља, вртоглавица, грчева, тјескобе, срчаних сметњи, напада ангине пекторис, артериосклерозе, замора, страха, губитка воље и слично. Чисти крв и помаже код шумова у ушима.

Јаглика – умирује срце.

Першун – јача мускулатуру срца. Богат је витамином Ц, који смањује ризик од срчаних обољења, можданог удара и артериосклерозе.

Јечам – снижава ниво холестерола у крви па самим тим превентивно дјелује код кардиоваскуларних обољења.

Сјеме лана – такође редукује ниво лошег холестерола што је значајно за превенцију обољења срца и крвних судова.

Ораси – регулишу однос доброг и лошег холестерола и тако спрјечавају настанак тромба у крвним судовима.

Бадем – је посебно добар за срце јер је богат витамином Е, здравим масноћама, моносахаридима и полисахаридима. Бадем као антиоксидант снажно дјелује у превенцији артеросклерозе.

Јабука – спрјечава стварање крвних угрушака и подиже низак крвни притисак.

Бијели лук – је ефикасан и моћан природни лијек за снижавање високог крвног притиска.

Маслиново уље, лосос, зобене пахуљице, авокадо и махунрке (сочиво, пасуљ…) такође имају благотворно дејство на срце и крвне судове.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here