Насловна Политика Приоритет супротстављање вјерском радикализму

Приоритет супротстављање вјерском радикализму

0
ПОДИЈЕЛИ

Савјет за одбрану и безбједност оцјењује да је супротстављање вјерском радикализму један од приоритета у раду државних органа, како кроз самостално дјеловање, тако и у сарадњи са другим органима и партнерским агенцијама у регион и међународној заједници.savjet za odbranu i bezbjednost

Супротстављање вјерски мотивисаном радикализму обавеза надлежних државних органа Супротстављање вјерски мотивисаном радикализму обавеза надлежних државних органа

Данас је одржана сједница Савјета за одбрану и безбједност, којом је предсједавао предсједник Црне Горе Филип Вујановић. Уз чланове Савјета, предсједнике Владе и Скупштине, Мила Ђукановића и Ранка Кривокапића, сједници су, по позиву, присуствовали потпредсједници Владе Душко Марковић и Игор Лукшић, министарка одбране Милица Пејановић – Ђуришић и министар унутрашњих послова Рашко Коњевић.

Савјет је, како је саопштено, размотрио и прихватио извјештај са ИИИ сједнице Вијећа за националну безбједност од 17. марта, на којој су анализиране безбједносне прилике у контексту тада актуелних дешавања у региону уз могуће изазове по безбједност Црне Горе, при чему је указано на значај институционалне сарадње као капитално важне за владавину права и одржавања стабилне безбједносне ситуације.

“Савјет је такође размотрио и прихватио извјештај са ИВ сједнице Вијећа за националну безбједност од 10.06.2015. године, на којој су анализиране актуелне обавјештајно безбједносне прилике и капацитети обавјештајно безбједносног сектора у супростављању безбједносним изазовима вјерски мотивисаног радикализма уз оцјену да је супростављање тим изазовима један од приоритета у раду државних органа, како кроз самостално дјеловање, тако и у сарадњи са другим органима и партнерским агенијама у региону и међународној заједници”, закључује се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here