Насловна Политика Приоритет Русије — јачање војне авијације

Приоритет Русије — јачање војне авијације

0
ПОДИЈЕЛИ

Пројекат државних војних набавки треба испуњавати у року и по разумним ценама, изјавио је председник Русије Владимир Путин, отварајући седницу Војно-индустријске комисије у Кремљу.

На дневном реду седницу Војно-индустријске комисије је програм наоружања за 2018. годину. Један од приоритета, навео је шеф државе, јесте развој авијације. На то се издвајају значајна буџетска средства.

„Међу приоритетима је опремање Ваздушно-космичких снага Русије новим оружјем. Напомињем да је на крају 2015. удео савремених модела наоружања и технике у Ваздушно-космичким снагама износио око 64 одсто. Током наредне године, потребно је тај ниво подићи на 70 одсто“, нагласио је он.

Руси праве базу података о терористима и екстремистима    

База информација о људима који учествују у терористичким и екстремистичким делатностима биће створена у Русији, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

На основу овог система биће направљена информативна научно-истраживачка база података, као и банка информација о људима који учествују у терористичким и екстремистичким делатностима, најавио је Путин.

„То ће помоћи да се оперативније откривају криминалци и терористи, што значи ефикасније обезбеђивање јавног поретка, борбе против криминала, осигурање безбедности наших грађана“, закључио је председник.

Путин је неколико минута раније изјавио на седници Војно-индустријске комисије Русије да ће у земљи бити створен федерални информативни систем биометријских података.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here