Насловна Мозаик Принц Хари креће на Јужни пол

Принц Хари креће на Јужни пол

0
ПОДИЈЕЛИ

Princ Hari 2

Tемпературa 57 степени испод нуле и ветрови брзине 80 километара на час дочекаће принца Харија и његове сапутнике на Јужном полу, где ће се у недељу упутити због хуманитарне експедиције.

Са тимом британских војника који су у Ираку били рањени принц Хари у недељу креће у хуманитарну експедицију на Јужни пол.

Осим британског тима, у трци ће учествовати амерички војници који су такође ратовали и били рањени у Ираку на челу са глумцем Александром Скарсгардом.

Аустралијску и канадску екипу предводиће Доминик Вест.

Учесници трке на Јужном полу суочиће се са екстремним условима, температуром од минус 57 степени и ветровима брзине и до 80 километара на час.

Током припрема, британски принц је морао да проведе ноћ у хладњачи.

Тимови су се за одлазак на Јужни пол, између осталог, детаљно припремали и у Норвешкој и на Исланду, али ништа их у потпуности не може припремити за сурове временске услове који их очекују, наводи агенција АП.

Међу америчким војницима који су били рањени у Ираку је и Иван Кастро, који је рекао да је један од веома важних циљева експедиције да се покаже колики су капацитети ратних ветерана.

Кастро је истакао да се нада да ће Американци бити први који ће поставити своју заставу на Јужном полу, али да је најважније да сви заврше трку, јер су, ипак, један тим.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here