Насловна Друштво Пријављено пет случајева инцеста, жртве дјевојчице

Пријављено пет случајева инцеста, жртве дјевојчице

0
ПОДИЈЕЛИ

Центрима за социјални рад у посљедњих пет година пријављено је свега пет случајева инцеста у Црној Гори, од чега су четири процесуирана.

 incest

Жртве ријетко пријављују злочин. Из Министарства рада и социјалног старања казали су за Блиц Црна Гора да они немају податке о евентуално рођеним бебама из инцестних односа.

За четири случаја који су процесуирани надлежним службама поступци још трају, а у свим случајевима жртве су дјевојчице.

У два случаја мајке малољетних дјевојчица, које су наводно биле жртве инцеста, знале су шта се дешава, али због стида и жеље да се сачува углед породице случај нијесу пријавиле. На крају су то урадиле жртве. Забиљежени су и случајеви да је мајка пријавила надлежним институцијама сексуално злостављање малољетне дјевојчице од стране оца”, казали су из Министарства.

Како су навели, имали су и случај да је малољетна дјевојчица пријавила сексуално узнемиравање од стране брата од стрица.” Сви ови поступци су у току пред надлежним институцијама“.

Надлежни су подсјетили да је инцест облик сексуалног злостављања или злоупотребе који се најрјеђе пријављује и најтеже открива.

НВО „Црногорски женски лоби” недавно је упозорила јавност да је чак шест беба, и то све дјевојчице, рођено у посљедњих десет година из инцеста. У тој организацији сматрају да је таквих случајева много више, јер је инцест црногорска табу тема ипа се о њој не говори.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here