Насловна Друштво Пријаве због фотографијa са заставом СРБ

Пријаве због фотографијa са заставом СРБ

3
ПОДИЈЕЛИ

Вуковарска полиција је поднела прекршајне пријаве против тројице Вуковараца који су се у маскирној одећи фотографисали са државном заставом Србије на улазу у Вуковар.

vukovar-srpska-zastava

Младићи су те фотографије на православни Божић објављивали на друштвеним мрежама са непримереним коментарима, наводи се у полицијском саопштењу.

Вуковарско-сремска полиција је саопштила да је окончала криминалистичку истрагу над три особе старе између 19 и 20 година, које сумњичи да су се пре неколико дана на подручју града Вуковара фотографисали са недозвољеним обележјима за Републику Хрватску, а затим су те фотографије објављивали на друштвеним мрежама са непримереним коментарима, пренела је агенција Хина.

Све три особе су прекршајно пријављене, наводе из полиције.

Полиција је истрагу покренула након што је на Божић по јулијанском календару на друштвеним мрежама објављена спорна фотографија на којој се виде тројица младића, обучена у маскирну одећу, како држе раширену заставу Републике Србије поред табле са именом Вуковар на улазу у тај град, наводи хрватска агенција.

Трећа Србија затражила је од Хрватске пуштање на слободу младића српске националности који су ухапшени у Вуковару и позвала Министарство иностраних послова Србије да реагује и обрати се институцијама Европске Уније и УН како би покушале да утичу на Хрватску. Из Треће Србије сматрају да је “очигледно да су недужни младићи ухапшени као монета за предизборно поткусуривање и за наставак политичке кампање у којој је антисрбизам веома важна категорија“.

По њиховом мишљењу скандалозоно је што су српски младићи ухапшени “само зато што су се на Бадњи дан фотографисали са заставом Републике Србије и што је полиција саопштила да су ухапшени зато што су се фотографисали  са “недозвољеним обележјима“, наводи се у саопштењу Треће Србије.

Како тврде, та констатација је крање лицемерна јер “испада да на десетине хиљада људи који на концертима Марка Перковића Томпосона носе усташка и нацистичка обележја не сметају званичној Хрватској“.

“Нажалост, али ово је наставак политике насилне асимилиције Срба у Хрватској и на то се мора указати. Србима у Хрватској су ускраћена основна људска права, чак и право на имовину, језик и писмо“, тврде из Треће Србије.

 

 

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Код нас у Црној Гори Албанске и Хрватске заставе се вијоре на појединим кућама, али нема хапшења. А застава Немањића није пожељна…Чудно!

  2. 0
    0

    Ljudi nemojte napadati hrvatsku drzavu to su braca nasa najmilija zajedno sa kosovom i to je demokratska drzava tako kaze nas gospodar djukanovic .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here