Насловна Мозаик Прича о човјеку кога је напао медвјед

Прича о човјеку кога је напао медвјед

0
ПОДИЈЕЛИ

medvjedРуског пастира Јусуфа Алчагирова напао је медвед, а након краткотрајне борбе животиња га је гурнула преко литице. Већини људи би то био последњи дан живота, али неким чудом издржљиви 80-годишњи Јусуф је жив, а задобио је модрице, угризе и четири поломљена ребра.

Једна од антологијских реченица филма Ко то тамо пева гласи: „Овај човек је неуништив“. Речи које су се односиле на лик Бате Стојковића без проблема могу да се односе и на руског 80-годишњег пастира Јусуфа Алчагирова, који је преживео напад медведа и пад са литице.

Наиме, повећи мрки медвед пришао Алчагирову у његовом малињаку у региону Кабардино-Балкарија. Међутим, животиња се није надала да ће руски пастир тако жестоко почети да се брани.

Алчагиров је ударајући медведа рукама и ногама успео да је обори на земљу, али се меда потом разљутио и гурнуо пастира са литице, након чега је побегао.

Оно што би већини људи било последњи дан живота није значило крај са Алчагирова. Хоспитализован је са великим бројем модрица, угризним ранама и четири поломљена ребра, а пуштен је кући после неколико дана.

„Имао сам много среће. Најбитније је да сам остао сабран. Да сам почео да бежим медвед би ме сигурно убио“, истакао је пастир.

Медведи ретко нападају људе, а већина сукоба се дешава ако су испровоцирани или гладни. Последњих месеци напади медведа су учесталији јер често залазе у села у потрази са храном, које у природи нема довољно због великих поплава које су задесиле регион.

У региону Јакутије, у једном граду је већ пријављено шест упада медведа, а гладне животиње улазе у куће тражећи храну.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    on je pastir , nije kao onaj hercegovac slučajno imao SJEKIRU I MOB . TEL.niko ne govori mladima , djeci,, KO NE VOLI ŽIVOTINJU NE VOLI NI ČOVJEKA,,

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here