Насловна Политика Претходна власт у Колашину на гориво трошила и по 67.000 еура мјесечно

Претходна власт у Колашину на гориво трошила и по 67.000 еура мјесечно

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједница Општине Колашин Жељка Вуксановић наставила је са оптужбама на рачун претходне власти ДПС-а и Групе грађана који су, како тврди, незаконитим пословањем довели Колашин до дуга од 10 милиона еура.

vuksanovic

Вуксановић је гостујући у емисији ТВ Вијести “Петком у 8” показала рачуне по којима је локална управа 2008. за само три мјесеца потрошила преко 200.000 еура на гориво. Да Колашин није усамљен када је у питању сумњиво пословање локалних власти, указују и из подгоричке опозиције. Из Тужилаштва поручују да ће све сумње бити испитане.

“Кад говорим шта је све рађено, имам осјећај да нико не вјерује”, рекла је Вуксановић

Зато је у емисији Петком у 8, показала документе који свједоче да је бивша управа само на гориво трошила енормне своте новца. Рачуни за гориво за јул, август и септембар 2008. су скоро исти и износе по 67.000 еура.

“Узастопно три мјесеца око 70 хиљада рачуни за гориво. Ово не вјерујем да грађевинска фирма може да потроши за један мјесец, 70 хиљада. Таквих, тих нелогичних трошкова има пуно”, рекла је Вуксановић.

Па је данас дуг Општине достигао 10 милиона еура, а рачун је скоро 5 година у блокади. Вуксановић бившу власт оптужује за склапање послова без тендера, сумњиву продају земљишта, трошење силног новца на репрезентације. Каже да је Колашин сада паралисан, а њој везане руке.

“Као налогодавац нијесам могла да потпишем да се до сад потроши ниједан једини цент јер га ми немамо”, каже Вуксановић.

Да су ово питања за хитну реакцију, сагласни су у Тужилаштву.

“Ја сам убијеђен да ће надлежно тужилаштво, било специјално или основно испитати све наводе госпође Вуксановић и утврдити да ли постоји нечија кривична одговорност”, рекао је замјеник основног тужиоца у Подгорици Енис Баковић.

То ће, поручују, учинити и са свим осталим случајевима сумњи у незаконито пословање црногорских општина.

goranradonjic

“То су вишемиолионске суме, готово сваки крупнији подухват у Главном граду је сумњив”, рекао је одборник ДФ-а у СО Подгорица Горан Радоњић.

Правник Борис Марић је казао да је заказао комплетан систем.

“Чак и Министарство финаснија које је је имало обавезу и данас има да даје одобрење на предлог буџета”

Баковић је рекао да су током прошле – године локалних избора, у основним тужиластвима формирани предмети против 53 особе, због сумњи у незаконите радње. Против 13 особа кривичне пријаве су одбијене, 14 особа је у судском поступку, а 26 у извиђају.

Ипак, Вуксановић, каже да у њеном СДП-у још од 2009. екају реакцију специјалног тужилаштва на кривичну пријаву за сумње у незаконито пословање бивше колашинске власти. Тврди и да због свега што ради, трпи опструкцију колашинског ДПС-а.

“Опструкцију раде организујући запослене да спријече ово што радим, не би ли они опет дошли да сакрију то што су радили”, каже Вуксановић.

Из Тужилаштва су најавили и да ће провјерити тврдње бивше одборнице СНП-а у подгоричком парламенту Зденке Поповић да је нови градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић злоупотријебио овлашћења и већ незаконито запошљавао људе у градској управи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here