Насловна Издвојено Пресуда Вишег суда: Маријана Дакић куповала гласове за ДПС у Беранама

Пресуда Вишег суда: Маријана Дакић куповала гласове за ДПС у Беранама

1
ПОДИЈЕЛИ

Бјелопољски Виши суд преиначио је пресуду Основног суда у Беранама и прогласио кривом бившу директорицу Дневног центра за дјецу и омладину са тешкоћама у  развоју Маријану Дакић,  јер је злоупотријебила службени положај и прекорачила границе службеног овлаштења незаконитим запошљавањем више од шездесет особа.

Одлуком тог суда Дакићевој је потврђена  казна од шест мјесеци затвора условно на двије године.

У образложењу одлуке пише да је Дакићева  за 137.233 евра оштетила Општину Беране, која је оснивач те  јавне установе.

Судије су промијениле квалификацију кривичног дјела, и Дакић огласиле кривом због злоупотребе службеног положаја, а не због повреде равноправности у запошљавању.

Кривичну пријаву против Дакићеве поднијела је Општина Беране, убрзо након локалних избора 2014.  у том граду, и промјене власти.

Они су тада тврдили  да је Влада Црне Горе одобрила систематизацију за петнаест радних мјеста у тој јавној установи, а да је Демократска партија социјалиста  у Беранама, прије мартовских локалних избора, запослила неколико пута више радника, купујући на тај начин гласове.

Бивша директорица Дневног центра  има право жалбе  на одлуку Врховном суду Црне Горе.

Поступак који се водио против Дакићеве први је вођен по тужбама које је Општина Беране поднијела против бивших општинских функционера.  Код специјалног тужиоца у раду су  кривичне пријаве против бившег градоначелника Вуке Голубовића, његовог брата Милана, бившег директора Агенције за инвестиције и више приватних предузетника и предузећа чијим је незаконитим радњама, наводно буџет оштећен за петнаест милиона евра.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here