Насловна Друштво Преминуо Тивћанин који је штрајковао глађу против општинских власти

Преминуо Тивћанин који је штрајковао глађу против општинских власти

0
ПОДИЈЕЛИ

Тивћанин Златан Перак преминуо је синоћ од срчаног удара у 64. години живота, након штрајка глађу због чињенице да, како је тврдио, држава 24 године ништа не предузима против узурпације пута који је до 1992. водио до његове имовине код Лепетана.

Перак је прије десетак дана започео штрајк глађу „до смрти“.

Тиватски информативни портали подсјећају да је Перак минулих година јавним иступима, перформансима, написима у дневној штампи протествовао због „непоштовања судских одлука“ и таржио да Општина Тиват почне да гради алтернативни пут до његовог земљишта на брду Чиновица у мјесту Лука.

Градоначелница др Снежана Матијевић и њени сарадници позивали су Перака, како преносе Вијести, да престане са протестом и прошле недјеље изашли на терен у Лепетанима. Том приликом су му обећали да ће одмах покренути процедуру за експропијацију имовине преко које би Општина требала да сагради пут до Пераковог имања.

Перак је, према наводима медија, тек прије два дана мало попустио у својој упорности да самоизгладњивањем и натјера државу да напокон испоштује његова и имовинска права двојице његових синова, али је, нажалост, већ било касно.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here