Насловна Друштво Преминуо Миленко Пајић

Преминуо Миленко Пајић

0
ПОДИЈЕЛИ

Приповjедач, романсијер, есејиста, колумниста, драмски писац и мултимедијални умjетник Миленко Пајић преминуо је 16. јануара у Пожеги, саопштено је данас из Српког књижевног друштва.

milenko pajic

Миленко Пајић (1950- 2015) писао је концептуалистичку прозу са примесама фантастике и цитатне игре. Објавио је тридесетак књига кратких прича, приповjедака, новела, романа, драмских текстова, књига за дjецу и дjела мjешовитих жанрова.

Заступљен је у 12 антологија савремене српске фантастичне и постмодерне прозе. Излагао је самостално 12 пута, групно више пута, у српским, југословенским и галеријама у иностранству.

Међу бројним наградама за стваралаштво истичу се Андрићева награда, Нолитова награда, Награда Милутин Ускоковић, Награда Лаза костић.

Његова дjела су превођена је на више језика: македонски, словачки, словеначки, италијански, бугарски, украјински и енглески.

Био је члан бројних умjетничких и струковних удружења: Удружење књижевника Србије, Удружење ликовних умjетника Србије – секција проширених медија, Удружење књижевника Војводине, Српског књижевног друштва, Удружења драмских писаца Србије.

Живео је у Пожеги, а радио у Дому културе у Чачку као уредник Драмског програма и главни уредник Ревије за културу Арт 032.

Сахрањена је обављена у суботу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here