Насловна Друштво Преминуо Кемал Монтено

Преминуо Кемал Монтено

0
ПОДИЈЕЛИ

Чувени пјевач Кемал Монтено преминуо је данас у 11 сати. Монтену је након неколико година чекања крајем прошле године пресађен бубрег.

kemal-monteno

 Сарајевски кантаутор, који је средином децембра након вишегодишњег чекања у загребачком КБЦ-у Ребро подвргнут операцији трансплантације бубрега, уочи Божића је добио температуру. Умjесто у Шпанију, где је требало да отпутује на краћи одмор и наступ поводом Нове године, Кемал је спаковао кофере и кренуо поново у болницу.

Подсjетимо, Кемал Монтено је прије двије године преживио инфаркт, а годинама је ишао на дијализу, после које је затим услиједила трансплатација бубрега средином децембра.

БИОГРАФИЈА

Кемал Монтено је рођен у Сарајеву 17. 9. 1948. године. Сматра се да је био најпознатији босанскохерцеговачки кантаутор и највећи шансоњер и један од најбољих кантаутора на подручју бивше Југославије.

У току више него богате музичке каријере Монтено је  сарађивао са звучним домаћим именима као што су Арсен Дедић, Здравко Чолић, Оливер Драгојевић, Тереза Кесовија, Габи Новак, Махир Палош, Неда Украден, Исмета Крвавац, Дражен Жерић и други.

Његов је музички пут био је испуњен бројним наступима на домаћим фестивалима и богатом концертном активношћу по готово свим земљама бивше Југославије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here