Насловна Политика Премијер Словачке: Нападом уочи Божића нападнут културни идентитет Европе

Премијер Словачке: Нападом уочи Божића нападнут културни идентитет Европе

0
ПОДИЈЕЛИ

Словачки премијер Роберт Фицо осудио је данас терористички напад на Божићњем сајму у Берлину као напад на културни идентитет Европе и нагласио да се показује да је Словачка била у праву што одбија да прима избјеглице, пренијела је агенција Бета.

Фицо је нагласио да, док је он премијер, неће дозволити стварање цјеловите муслиманске заједнице у Словачкој.

„Сматрам да је напад на људе који се окупљају на божићним вашарима и спремају се за Божић напад на културни идентитет Европе. Морамо јавности да кажемо да су ти напади који се дешавају напади на европски идентитет,“ казао је Фицо.

Подсјетимо, ЕУ је раније тражила да се терет примања избјеглица једнако распореди на све државе Европске уније, због чега су се побуниле земље са слабијим економским стандардом, међу којима је и Словачка, које не би могле да издрже толико људи на социјалној помоћи.

Словачки премијер изјавио је да је убијеђен да ће чињеница да је нападач дошао као избјеглица у Њемачку и у њој добио уточиште сада промијенити однос у Европи према миграцијској кризи:

„Јавност у Европи ће очекивати далеко оштрије мјере. То је једноставно сулудо,“ рекао је Фицо у Братислави и додао: „Сматрам да су те мјере које смо предузели у миграцијској кризи биле апсолутно исправне. Вјерујем да ће се врло брзо показати као неминовне. Док сам премијер, нећу пристати на стварање цјеловите муслиманске заједнице у Словачкој,“ пренијела је „Бета“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here