Насловна Политика Премијер о буџету: Не осврћем се на „Неправду“

Премијер о буџету: Не осврћем се на „Неправду“

5
ПОДИЈЕЛИ

“Мјере за Гиниса” и “Неправда” само су неки од описа Владиног Приједлога буџета за 2017. годину. Премијер Душко Марковић тим поводом поручује да неће да се осврће на критике манипулатора.

Он је то саопштио на састанку са члановима Привредне коморе Црне Горе који се одржава у Подгорици.

“Видим у минулих пар дана оштре критике на рачун појединих мјера које смо предложили у Закону о буџету, али оне заиста немају реалну аргументацију и више су плод манипулација него утемељеног промишљања о државној каси у 2017. години. Стога се не бих освртао на те критике манипулатора”, истакао је Марковић.

А, буџет је, вјерује он, елиминисао негативан сценарио који би био извјестан без мјера консолидације, а који нико не жели у Црној Гори.

“Било је размишљања да терет штедње поднесу једнако сви запослени, а и сама привреда. Ми смо се одлучили за другачији приступ: заштитили смо послодавце и запослене неутралишући ефекте нужних рестрикција према привреди. Због тога, овај сет мјера није подразумијевао и повећање пореских стопа, које би створиле додатни притисак на економију и нарушиле предвидљивост пореског амбијента. Заштитили смо атрактивност наше земље као инвестиционе дестинације и вјерујем да ћемо до краја у томе успјети”, рекао је он.

Привредницима је поручио да су обавезе према држави прва, а не посљедња дужност.

“Желим стога јасно да саопштим да нам неће бити ни најмање пријатно, али ако будемо морали, укупну финансијску дисциплину обезбјеђиваћемо појачаним инспекцијским надзором и безкомпромисним санкционисањем кршења закона. Овдје мислим и на учестало планско изазивање финансијске инсолвентности и стечаја, да би се изиграла држава и пословни партнери, а паралелно с тим отварање нових фирми и наставак пословања”, рекао је он.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  E propalo se kad si ti premijer ali se nadam da neces dugo biti do proljeca najvise ako bog da tako da ces uc u istoriju crne gore da crnja ne moze biti kao prenijer sa najmanje staza. Na premijersko mjesto jer si odmah poceo sa haracom a moras kad su ti partneri sulja beg i ostale pase a zaboravih i ivan bega i na kraju jedna poruka za tebe i tvoju bratiju od postenog naroda tvrd je orah vocka cudnovata ne slomi ga a zube polomi radijatoru

 2. 0
  0

  Premijer!
  Kako to gordo zvuci.
  Guvernadur je, za razliku od premijera, neko ko u ime nakoga vrsi izvrsnu vlast!
  Ako je neko pomislio da ja hocu da kazem … e, taj je i pogodio, sta sam hteo da kazem. Kako, ustvari, svi mislimo isto!
  … Premijer, nego kako!?

 3. 0
  0

  Једини начин да се сруши Марковић и ортаци је истрајни бојкот парламента. Пред међународном јавношћу неодржива је ова ситуација када је суспендован уставни принцип подјеле власти и среасла извршна и законодавна власт. Дакле, инсталирање државног удара има за посљедицу удар на Устав и све што власт уради без опзиције биће неуставно и то страни амбасадори и представници ЕУ, СЕ, ЕП који им помажу добро знају. Због тога су ови позиви које Марковић тешко изговара, али мора јер је добио задатак.
  Иначе, Марковић је за ово кратко вријеме показао да је незналица, ђилкош силеџија и наставиће са срљањем што опозиција истрајним јединством и повлачењем потеза преко Уставног суда, Омбудсмана и властитим активностима треба да искористи. Слушам синоћ како се Марковић иједи што колашинска сиротиња да би преживјела нелагало превози и продаје огревно дрво у Албанији. Сирома заборавио да је он као власт одговоран за то.
  Они нелегално дрва Марковићу, а ти и твоји цигарете, дрогу, оружје, бијело робље. Разлика је само у томе што дрва што кријумчарена дрва неће нашкодити никоме, а ваш асориман оће.
  Спасимо Црну Гору коју мафија води у понор. За слободну, демократску, суверену, еколошку и економски просперитетну Црну Гору за све њене грађане.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here