Насловна Политика Премијер Летоније поднио оставку због трагедије

Премијер Летоније поднио оставку због трагедије

1
ПОДИЈЕЛИ

GERMANY-LATVIA-MERKEL-DOMBROVSKIS

Премијер Летоније Валдис Домбровски данас је поднио оставку на мјесто те функције због трагедије када се 21. новембра срушио кров супермаркета у Риги, при чему је погинуло 54 људи, укључујући три ватрогасца, док је најмање 40 повријеђено, преноси Танјуг.

,,Саопштавам оставку на место премијера, преузимајући политичку одговорност за трагедију“, рекао је Домбровскис новинарима, према локалној новинској агенцији БНС.

Влада на удару критике због трагедије

Његов портпарол Мартинс Панке потврдио је оставку у изјави за Ројтерс. Британска агенција је подсетила да је летонска влада потпала под удар критике након трагедије.

Домбровски је недавно изјавио да је рушење зграде уздрмало Летонију, бишу совјетску републику која се пре скоро једну деценију придружила Европској унији.
Узрок несреће још није познат, мада је полиција започела кривичну истрагу фокусирајући се на изградњу зграде. Локални медији су писали да су на крову супермаркета радници правили башту. Супермаркет се налази на око 30 минута вожње од центра Риге.

Рушење крова тежак злочин

Премијер Валдис Домбровскис је изјавио да је рушење крова супермаркета тежак злочин и да ће кривци сносити одговорност а предсједник Андрис Берзинс је трагедију окарактерисао као убиство.

Трагедија се догодила прошлог четвртка, када су се срушили кров и један зид супермаркета, а нешто касније је пао и други зид. У држави је поглашена тродневна жалост, а председник Берзинс изјавио је да рушење трговинског центра ,,Максима“ у Риги представља убиство невиних људи.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    KOD NAS , ZA RAZLIKU OD LETONIJE GDJE PREDSJEDNIK NI KRIV NI DUŽAN PODNESE OSTAVKU ZBOG NESREĆE KOJU NIJE PROUZROKOVAO , KADA VOZ ZBOG NEISPRAVNIH KOČIONIH SISTEMA ISKOČI IZ ŠINA I PO GINE ISTI BROJ PUTNIKA KAO U LETONIJI U SUPERMARKETU BROJ KUPACA , KAZNE ZATVORSKOM KAZNNOM VOZOVOĐU KOJI NIJE NI KRIV NI DUŽAN A DIREKTOR ŽELJEZNICE I I RAZNI ŽELJEZNIČKI „EKSPERTI“ PREDSJEDNIK VLADE SAMO IZJAVE SAUČEŠĆE PORODICAMA POGINULIH I UNESREĆENIH I ZAVRŠENA JE DALJA PRIČA . NEMOŽEMO MI U EVROPU SA OVAKVIM SHVATANJIMA ODGOVORNOSTI . LETONCI SU KULTURAN NAROD .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here