Насловна Политика Премијер Француске: Нема договора о трансатланском партнерству 

Премијер Француске: Нема договора о трансатланском партнерству 

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Француске Мануел Валс изјавио је да није могуће закључити споразум о трансатлантском трговинско-инвестиционом партнерству између Европе и САД, без узимања у обзир интереса Уније.

Не треба закључивати никакав споразум о слободној трговини, ако он не буде у складу са интересима ЕУ. Европа треба да буде чврста. Француска ће то пратити. Отворено вам говорим да не може бити споразума о трансатлантској трговини. Тај споразум се креће у погрешном правцу“, рекао је Емануел Валс.

Садашња администрација америчког председника раније је дала на знање да ће предузети све напоре за завршетак преговора о ТТИП-у до краја свог мандата у новембру. Низ посматрача сматра да је управо страх, везан за ТТИП, постао један од разлога за референдум о изласку Велике Британије из ЕУ.

Противници споразума сматрају да је он у интересу искључиво транснационалних компанија које се боре за смањење контроле и слабљење регулаторних мера у Европи. Током припреме споразума у државама-чланицама ЕУ је било одржано стотине протеста.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here