Насловна Политика Преко закона о финансирању Цетиња покушавају да обезбиједе новац за НВО ЦПЦ

Преко закона о финансирању Цетиња покушавају да обезбиједе новац за НВО ЦПЦ

7
ПОДИЈЕЛИ

Odbor za politički sistem

Не бих волио да новац свих грађана оде на изградњу псеудо цркве на Цетињу, а полагању темеља за ту цркву је присуствовао градоначелник пријестонице, рекао је Славен Радуновић.

Чланови Одбора за политички систем, правосуђе и управу подржали су у начелу предлог закона о пријестоници, којим је предвиђено да Цетиње добија десет одсто из капиталног буџета за пројекте очувања духовности и културног и историјског насљеђа, преносе „Дневне новине“.

Предлог су подржали посланици Демократске партије социјалиста, Социјалдемократске партије, Позитивне Црне Горе и Снежена Јоница из Социјалистичке народне партије, док су уздржани су били представници Демократског фронта и посланик СНП Обрад Гојковић.

Славен Радуновић, посланик Демократског фронта, казао је да се плаши да новац који ће бити додјељиван из буџета не добију псеудо цркве које су регистроване као невладине организације.

„Не бих волио да новац свих грађана оде на изградњу псеудо цркве на Цетињу, а полагању темеља за ту цркву је присуствовао градоначелник пријестонице“, рекао је Радуновић, наводећи да је у Црној Гори доминанта православна вјера.

Зоран Вукчевић из ДПС-а бурно је реаговао на излагање Радуновића, оцијенивши посланик ДФ-а не поштује државу и да је НВО ЦПЦ (прим. ред.) „утемељена у биће црногорског народа“.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ово је невјероватно на шта су све ови људи спремни. Па, наравно, морају некако обезбједити Мирашу новац! Они су његови…

 2. 0
  0

  Предлог су подржали посланици Демократске партије социјалиста, Социјалдемократске партије, Позитивне Црне Горе и Снежена Јоница из Социјалистичке народне партије – Opet EKIPA, ko bi drugi! Moralni čistunci!

 3. 0
  0

  Pa šta oće Zoran Vukčević u svoj ovoj priči, šta on ima da se busa. Neka nađe Mirašu novac iz nekih drugih fondova, kad mu je već stalo!

 4. 0
  0

  Немам никакав проблем да тзв. ЦПЦ прави своје „вјерске“ објекте на СВОЈОЈ земљи и СВОЈИМ парама. Не МОЈИМ парама нити на МОМЕ имању. А што се тиче „утемељености у биће црногорског народа“ – не знам, нека то Новоцрногорци виде међу собом.
  Е, и да – не поштујем државу, само поштујем закон и плаћам порез.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here