Насловна Друштво Преговори о нуклеарном програму биће настављени 20. новембра

Преговори о нуклеарном програму биће настављени 20. новембра

0
ПОДИЈЕЛИ

evropska-komisija-527

Преговори о иранском нуклеарном програму између Ирана и свјетских сила завршени су без договора и биће настављени 20. новембра, јавља агенција Мина.

Шеф дипломатије Европске уније Кетрин Ештон изјавила је да је остварено доста конкретних резултата, али да су нека питања остала да се разјасне.

,,Циљ је да се дође до закључка и ми ћемо се вратити да покушамо да то и урадимо“, рекла је она у суботу вече.

Ештон: Наставак преговора 20. новембра

Министар спољних послова Француске Лорен Фабијус рекао је да је састанак у Женеви омогућио да се помјери напријед, ,,али још нисмо успјели да постигнемо договор, јер су још нека питања остала неријешена“.

,,Француска је од почетка жељела споразум о важном питању иранског нуклеарног програма, али нисмо успјели“, рекао је он новинарима, на крају састанка на министарском нивоу.

Министар спољних послова Ирана, Мохамед Џавад Зариф, оцијенио је да није разочаран што није постигнут дуго очекивани договор са свјетским силама око нуклеарног програма Техерана.

,,Уопште нисам разочаран“, рекао је Зариф новинарима.

Шеф британске дипломатије, Вилијам Хејг, казао је данас да је договор о иранском нуклеарном програму ,,на столу и може бити закључен“.

,,Нема сумње, као што је рекао амерички државни секретар Џон Кери, ставови различитих страна у преговорима су ближи сада него прије разговора. Дакле, нисмо губили вријеме“, рекао је Хејг.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here