Насловна Друштво Преговори ЕУ и ММФ са Грчком о пакету помоћи

Преговори ЕУ и ММФ са Грчком о пакету помоћи

0
ПОДИЈЕЛИ

Кључни преговарачи из Европске уније и Међународног монетарног фонда (ММФ) отпочели су данас интензивну рунду преговора са властима Грчке, у настојању да договоре детаље трећег пакета међународне финансијске помоћи тој земљи вредног 86 милијарди евра.

grcka mmf

Званичници ММФ-а, ЕУ и Европске централне банке прво су се састали са грчким министром финансија Еуклидом Цакалотосом и министром економије Јоргосом Статакисом, након што су од почетка недеље вођени технички преговори између тимова кредитора и Атине о реформи пореског система и прописима на тржишту рада, преноси агенција АП.

Неименовани званичник ММФ-а је јуче изјавио да фонд неће постићи договор са Грчком о новом пакету помоћи све док званична Атина не постигне договор са европским владама који ће осигурати враћање дуга.

Истовремено, британски лист Фајненшел тајмс је јавио, позивајући се на поверљиви записник са заседања Одбора директора ММФ-а у који је имао увид, да су службеници те међународне институције, на двочасовној седници, закључили да фонд може да учествује у преговорима о новој помоћи Грчкој, али да се Атина не може квалификовати за нову помоћ ММФ-а због превисоког нивоа дуга и лоших резултата у спровођењу реформи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here