Насловна Политика Представљен Српски отаџбински фронт

Представљен Српски отаџбински фронт

0
ПОДИЈЕЛИ

Иницијални сабор Српског отаџбинског фронта чији је један од оснивача познати драмски писац Синиша Ковачевић, одржан је у Београду, а оснивачка скупштна најављена је за 14. март.

SOF

На скупу у Дому синдиката, Синиша Ковачевић је рекао да ће се та нова политичка организација темељити на 18 начела, међу којима су „ресуверенизација“, одустајање од приступања Европској унији, промена Устава, посебан однос према Косову и Метохији и Републици Српској, преноси Танјуг.

Одржан Иницијални сабор Српског отаџбинског фронта Одржан Иницијални сабор Српског отаџбинског фронта Ковачевић је истакао да је СОФ основан како би се понудила могућа и изводљива решења за проблеме који у Србији постоје, међу којима је и чињеница да у току једне године 30.000 људи у Србији више умре него што се роди и исто толико њих годишње напусти земљу, тражећи посао и хлеб изван њених граница….

„Онда је то застрашујућа бројка од преко 60.000 изгубљених душа, на овај или онај начин… Догодине нема Јагодине, за три године Новог Сада, за још три….А онда, у историјском смислу, врло брзо, празна, зашикарена, стара и ничија Србија. Чија стока – његова планина, а о томе не говори нико – ни власт ни опозиција“, истакао је Ковачевић на Иницијалном сабору.

Он се успротивио и како је рекао, „потпуно промашеном и обезљуђеном либералном економском концепту у коме све треба дати странцима“, као и „срљању у великогермански концепт Нове Европе“.

У набрајању разлога за формирање још једне странке на политичком небу, Ковачевић је навео и да је „корупција доведена до апсолута“ и да „тарифни модел постоји за диплому факултета, порођај, докторат, грађевинску дозволу….“.
Међу основним постулатима СОФ-а ће бити економски и демографски опоравак земље, укидање аутономије Војводине, формирање пензионог фонда, регионализација Србије, поновно увођење редовног служења војног рока…

Ковачевић је поручио да не постоји дилема Србија или Европа, Србија или хлеб, Србија или живот, јер једино Србија нема алтернативу.

Скупу су присуствовали и Ковачевићева супруга, глумица Љиљана Благојевић и њене колеге Вук Костић и Танасије Узуновић, који је прочитао песму Јована Дучића „Аве Сербија“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here