Насловна Култура Представљање књиге афоризама “Женско писмо” 17. априла у Будви

Представљање књиге афоризама “Женско писмо” 17. априла у Будви

Деана Саиловић је у овом избору настојала и успела да читаоцима на овим просторима представи сву вредност и лепоту афоризама, настајалих од краја 19. века до данас, на територији некадашње заједничке државе

0
Женско писмо, корице

У организацији Народне библиотеке Будве у сриједу, 17. априла са почетком у 19 часова биће представљена књига афоризама Женско писмо чија је приређивачица Деана Саиловић.

Деана Саиловић је у овом избору настојала и успела да читаоцима на овим просторима представи сву вредност и лепоту афоризама, настајалих од краја 19. века до данас, на територији некадашње заједничке државе. Вредност књиге је утолико већа, што сличних књига на нашем језику (језицима) нема. Обухватила је афоризме чију је вредност потврдило време, али и оне који су недавно настали, који су се издвојили оригиналношћу, квалитетом и допадљивошћу. Књига садржи 1805 афоризама од 180 ауторки, а приређивачица је имала увид у десетине ауторских збирки афоризама, бројне зборнике, антологије, часописе, рецензије, предговоре, поговоре, интернет портале и друштвене мреже” – забиљежио је рецензент Александар Чотрић.

Женско писмо, “темпоралну антологију”, како ју је назвао и окарактерисао један од рецензената професор Оливер Јанковић и како у њеном поднаслову стоји, отвара краљица Наталија Обреновић, а за њом слиједе “принцезе духа” у периоду који обухвата 120 година.

Деана Саиловић, рођена у Сарајеву, живи у Сремским Карловцима, је афористичарка, ауторка три књиге, “Принцеза на зрну разума”, “Електронска исповедаоница” и “Који сам ја мени идиот”, приређивач зборника Жена и афоризам темпоралне антологије Женско писмо.

Члан удружења књижевника Србије, Друштва књижевника Војводине и Београдског афористичарског круга.

 

Прочитајте још:

О пчелама и људима у „Земљи меда”

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here