Насловна Политика Предсједник Скупштине општине Петњица: Црногорци су мала нација

Предсједник Скупштине општине Петњица: Црногорци су мала нација

76
ПОДИЈЕЛИ

Функционер Бошњачке странке и предсједник Скупштине општине Петњица Аднан Муховић казао је да су Црногорци мала нација и да их има мање од Бошњака у тузланском кантону.

Он је на Телевизији „Вијести“ поновио да је Петар Петровић Његош био геноцидни пјесник.

Нијесу Бошњаци неписмени да не знају ко је био Његош и шта је Горски вијенац и шта он значи“, казао је Муховић, док је на констатацију новинара да је Његош сматрао побратимом Хусеин бега Градашевића који је дизао устанак против Турака, Муховић је казао да је таква сарадња била нормална.

Да вам кажем, Црногорци су мала нација… Бошњака има више у тузланском кантону него Црногораца у читавом свијету. Дакле морао је да сарађује са капетаном Градашевићем“, навео је он.

Влада је из скупштинске процедуре повукла измјене Закона о државним празницима, којима је предвиђено да 13. новембар, дан рођења Петра Другог Петровића Његоша, буде државни празник. Премијер Душко Марковић појаснио је да је тражио повлачење закона, јер је Бошњачка странка на сједници Владе гдје се причало о измјенама Закона имала захтјев који је могао личити на уцјену.

Муховић је казао да је први функционер Бошњачке странке који је изнио став о Његошу.

Ја сам прије годину дана рекао да је Његош највећи крвник Бошњака и ислама“, казао је Муховић, док је на констатацију новинара да би ДПС због тога могао избацити БС из коалиције, Муховић додао: „Па нека проба, нека проба“.

76 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Adane ,Njegosa je tesko razumjeti,ali imaju Srbi drugih savremenika koji su na sve islili,evo jednog prmjera ,podsjeti se nekada ,necu citav tekst.
  Пример мајмуна нас упозорава да стварима не прилазимо једнострано и догматски.

  Мајмунски поглед на свет нуди нам велико олакшање и решење за многе неурозе савременог света.

  Ако је све релативно, а јесте, онда нема мање или више компетентних. Ако је историја тачка гледишта, угао гледања, онда се ни угао мајмуна не може игнорисати, сем на властиту штету.

  • 0
   0

   Kakv brav treba da je celjade pa da kaze za ovoga Crnogorskoga Vladiku i Pisca da je smrd tj serbalj ?????? Kakvi nuznik celjade odrodjeni treba da je da izlane nesto ovako debilno `???

  • 0
   0

   Jeli moguce da ove ubazde ,i i dan dansnji ricu ko je Njegos ko su Crnogrci , pa blavori nijesmo vammi krivi sto se odrodjeni d turaka toje vas problem vi ako vi Suverena Drzava Crna Gora ne valja a vi sikter stoko gsalpom razgulite kopita pa za pasaluk tursku u serblje ili za rijad a guslajte od tamo !

  • 0
   0

   Аднан је показао надалеко препознатљиви и опричани, мултиетнички склад у Црној Гори, који никаква сила не може пореметити. Он је до сада патио и трпио, а сада је засјео у фотељу и открио све своје непријатеље. Његоша није хтјео због велике мржње читати. Чак је и Монтенегрине морао понизити , називајући их у не много, слободном преводу, шаком јада. Аднане , свака ти је Његошева.

   • 0
    0

    Ах ово је она бледа са аналитике са боравиште у Италији. На вријеме човјек побјегао од пропасти му државолике творевине и абортус нације.

 2. 0
  0

  Млађани Аднан чуо да се широм Босне и Херцеговине прича о нацијама и о Његошу, па и он помисли: „Хајде и ја да нештона ту тему речем“! Одлучи и он да мало кори Црногорце и да их унизи упоредном анализом бројем душа који чини њину нацију, у сразмери са бројем Бошњака у Тузланском кантону („Цијела Тузла – једну козу музла“). Зашто је релевантан Тузлански кантом, кад су Црногорци у питању, а не, рецимо, Унско-сански кантон, то није објаснио. Изгледа да он,, кад каже „Црногорци“, ту примарно мисли на montenegrine, а тек онда (можда) и помало на оне Црногорце који се тако национално изјашњавају, а да при томе прихватају своју српску народност и српски језик и српску цркву. Ако је тако, а мислим да јесте, онда је промашио тему говорећи о Његошу. Па montenegrini Његоша не доживљавају, ама баш никако! Причати montenegrinima о Његошу је исто као да им причаш на јапанском! А млађани Аднан је, видим, стручњак за књижевност прве класе. Добро је он то савладао! Вољка ти Његош, вољка ти Шилер, вољка ти Шекспир – Аднан све њих зна, баш здраво добро! Очекујем да се и он сада распише и промовише себе као највећег његошолога у својој МЗ, пардон општини – Петници!

 3. 0
  0

  Adane dragi, ostavi se Njegoša i Cetinja. Kolko nas ima? Ima nas dosta za ZLO! Ne izazivaj ga! Mnogo si mlad nemoj poslije da se KAJEŠ! Nije ti Njegoš kriv što živiš neđe drugo! Pozdrav za sve dobronamjerne BOŠNJAKE!

    • 0
     0

     „magarad“ ne loču. A ponosni Ce-tinjani u 21 vijeku zive bez vode, poslova, trpe narkomaniju, relativnu bijedu i ljube sliku Gospodara.

     • 0
      0

      sto cetinjani, a ovi ostali kao da zive u svajcarsku, ko se zali na zivot u CG samo cetinjani, a mojkovac,savnik, berane, bijelo polje ziveee ne pitaj …presmrdjeli ste sa vasom zalbom vise, radite nesto, cuvajte ovce, kopajte…ne znam ni ja pitajte DPS sta da radite…

     • 0
      0

      …DA TE NEBI POVRIJEDIO-IZBJEGAO SAM DA NAPIŠEM-DA ričeš…PA GA ZAMIJENIH DA LOČEŠ…?

   • 0
    0

    Dulence potpiši se punim imenom i prezimenom HAJDUČE! Lijep je osjećaj biti Cetinjanin! Ostalo na OBRAZ ovijema što nas vode i „zavode“ eo 30 godina! Zbog svojih PRIVILEGIJA izdali bi i svoju đecu a ne „nesrećnoga“ NJEGOŠA! Što se tiče prijetnje tako mene svako prijetio. To je samo poštovanje prema svima koji ŽIVE tj. umiru u ovoj nesrećnoj i NESREĐENOJ državi!

     • 0
      0

      Cetinje,cetinjani…Na Cètinje,sa Cétinjá…Nekad časno i pošteno,a po novoj genezi podaničko i poltronsko. Sve što je kukavica i špijuna bilo u Crnoj Gori i Brdima,to se stoljećima jatilo uz skute gospodarima, množilo..što je valjalo,ginulo.
      I eto ti dànàšnjeg Cétinja! Ne krije im kako zapinju za Mila,a kritikuju sve i svakoga.Nema nobelovaca niđe ka na Cétinje. Samo im gradonačelnika vidi,te je izabran š njine strane.A crkve ih se polovina odrekla,bačali se kršima na namastir
      Nema im lijeka bez dobre industrije,da rade i da ne palamude po vas dan..Eto, u svoje dvorište gledajte ,manite se islama i komentara jedne blese.Eto da ima jedan gori gradonačelnik od cetinjskoga.Ova bena petnjička.

 4. 0
  0

  Da bi postali „veliki“ i da bi dobili na znacaju ova sitnez se i nakon toliko proteklog vremena od smrti Njegoseve pokusava obracunati sa njim. Kao da nemaju preceg posla.
  No Njegos ce i njih prezivjeti.
  Odje se postavlja pitanje sta ce biti sa nama?
  Lakse im je da se obracunavaju sa mrtvim Njegosem nego da se bave aktuelnim stvarima. Lezilebovici.

 5. 0
  0

  Црногорци су Срби и нијесу мала нација.Нацију им је измислио Тито са Ђиласом и Пијадом,а Црногорци су дио великог Српског народа.И ти си Србин,а то што сте примили прије неколика вијека породично ислам не значи да је Његош геноцидан.Значи да га не волите јер вас подсјећа да сте потурчени Срби.Срби били и Срби остали.А ти како ти воља мачко,истина је оваква.

 6. 0
  0

  Adnan je genije.Ovo je prava izjava.Mi njima deklaraciju oni nama noz u ledja!Dobro kaze sveti vladika Njegos,,Trgovac ti laze sa smijehom,zena laze suze prosipljuci,niko krupno ko turcin ne laze,,.

 7. 0
  0

  U ova vremena je zapalo svakakvu fukaru da svašta komentariše , što veli veliki Njegoš „da svinjski misliš i svinjski govoriš“ !
  U neka vremena prije ovoga kastiga , znalo se ko može da priča i o čemu , a danas svakakva budala u svojoj uskoj svijesti svašta trabunja !
  To što je svakakva ološ nosajući Njegoševe slike i recitujući njegove stihove ubijala nejač i radila razna nepočinstva , ne znači da je Njegoš „genocidan“ !
  On je svoje zapisao u to vrijeme , a ne da neka ološ posle 200 godina to sprovodi !

  • 0
   0

   Niko to nije sprovodio u Crnoj Gori,moj Maśa.To je samo u MNEgriji i Diokleji sprovodjeno,kad je DPS prodavao zarobljene izbjegle muslimane Karadžuću. E,to braća muslimani zaboraviše,ili ih je strah da kažu,sram ih i stid bilo.A puvaju na Njegoša i pravoslavlje..Časni islam i časno pravoslavlje veze nemaju s petnjičkim blavorom i dukljanskom sprdnjom od vlasti,pravde i države,oličenom u DPSu.

   • 0
    0

    Stevo sokole , ta sramna prodaja muslimanskih izbjeglica , kao i zločin u Štrpcima , se dešava u vrijeme kada je Crna Gora srpska Sparta , nije bilo većih srba od ovih iz DPS-a na svijet , guslalo se o Milošu i Lazaru po vas dan , vi ovđe ni trećinu ne srbujete ka oni onda !!
    Ta vaša Crna Gora /srpska Sparta , nas je povela u najveću sramotu u istoriji , na poharu Dubrovnika , e kako su ovi uspjeli da iskoče u ovaj drugi kolosjek je za Ginisa , to je fenomen !

  • 0
   0

   Масја , Аднан је захваљујући теби осилио, па сад лаје и о Његошу. Кажем лаје, јер се синоћ видјело да га није ни читао. Масја и ти и Аднан сте браћа , јер патите од сличног идентитетског проблема. А не волите се. Аднан каже да у тузланском кантону има више његових , него у цијелом свијету твојих. Добро би било да сте оба подаље од Светосавске Црне Горе у којој има мјеста за све питоме, богобојажљиве и правдољубиве људе. А ви се негдје тамо надимајте агресивношћу и ратујте због комплекса.

 8. 0
  0

  Nije samo islamista Muhović dao ovakav sud o Njegošu, mnogo prije njega to je učinio islamistički apologeta Nikolaidis! Strašno je to kad „štakori“ iznose mišljenje o „lavu“!

 9. 0
  0

  Ovo samo moze kod nas da se desi da ovako neki nebitan lik javno izvrijedja velikog genija i nikome nista.Strah me dace toga ubuduce biti sve vise.

 10. 0
  0

  „VELIKA PLAMTI ! A ČAKOROM ODJEKUJU KRICI ĐECE IZ OGNJA-SKENDERBEGOVE SS DIVIZIJE-LJETA 1944-KOJI JOŠ DIMI“ ?! PIROMANI …ADNANI AD PORTAS!!!!-NEZABORAVLJATI! UČITE SE NA GREŠKAMA-BIHOR JE BLIZU I PREBLIZU! NIJE PROBLEM U ADNANU-NEGO U MUHAMEDOVOM UČENJU( iz VII stoljeća)-„EKSPANZIJA PO SVAKU CIJENU-VOJNO POLITIČKO (Z)VJERSKA…OD ISTOKA KA ZAPADU…?!!!! ZATO BUDIMO LJUDI-NE BUDIMO ZVIJERI-ZVJERSKIH PRAĐEDOVSKIH NAGONA I NAKANA! ZAPAMTITE SVI SMO MI LJUDI ! NE BJEŽIMO OD TOGA!…JER STRAŠNA SE IGRA IGRA IZMEĐU DVA MEĐEDA SA „ALJASKE I SIBIRA…“?!

 11. 0
  0

  Sramotno za Crnu Goru i crnogorce da nam takav jedan bezočni nacionalista drži prediku o crnogorcima i Njegošu na javnom servisu sa pozicije presjednika skupštine nove opštine. Očekujem reakcije patriota opštine i države.

 12. 0
  0

  Muhovic svojim komentarom degradira svoje Bosnjake.
  Vise su traga u istoriji ostavili Crnogorci (taj jedan tuzlanski kanton brojcano ) nego 20 tuzlasnih kantona Bosnjaka.
  Dje su bili za vrijeme borbe protiv turske okupacije (odane sluge okupatora)
  Dje su bili za vrijeme balkanskih ratova sluge okupatorima.
  Dje su bili za vrijeme austrougarske agresije opet na strani okupatora
  Dje su bili u II sv ratu (Handzar divizija) ,koliko su dali generala i narodnih heroja u NOB-u ?
  Da li su imali nekoga kao dinastija Crnojevica ,Petrovica itd itd.
  Ne mislim na sve Bosnjake nego na tu vecinu koju spominje Muhovic.
  Nemojte zamjeriti, postujem danasnje Bosnjake nisu krivi sto su istorijske okolnosti tako isle ali ovaj sarlatan ne zasluzuje bolji komentar.

 13. 0
  0

  Xxy, sve što ste rekli je istina, ali kost je u pravu, ne treba se miješati u „bračne“ odnose, kao što vidite po Masji, Ragnaru, Belom (Ramu ne zamjeram ništa!) i ostalim režimskim botovima, njima je draži Muhović od Njegoša!

 14. 0
  0

  Muhovih nije sva naša braća, crnogorski, naši srpski muhamedanci!!!
  Ćute!
  Strepe!
  I od svoga muslimana, i od nas strahuju!
  Ćute i trpe. Svoje trpe. Njega budalu, i sve nas koji ih vazda prisjećamo i korimo. I ovde, i na ovom portalu to počesto radimo.
  Ako ćemo pravo, nije im lako. Sa Muhom i nama!
  … I sa nama im lako nije.

  • 0
   0

   Bravo Đikane , komentar ti je na mjestu , budala svuđe ima , a ovi Muhović je budala na kvadrat , đe se ono usudilo da nešto komentariše , i to velikog Njegoša , kao da smo mi crnogorci krivi , ili Njegoš sam , što je zadnja četnička ološ klala nejač po Bosni pozivajući se na njega ?
   Pa sam Njegoš da se može dići prokleo bi tu koljačku bagru , koju mi crnogorci kao i vas svijet preziremo ka neljude i ološ !
   A da nije našim crnogorskim muslimanima što veliš „lako sa nama“ , nije , ni nama samima sa sobom nije lako no se glođemo po vas dan , dosta im je da nas gledaju ovakve , pa da ih muka spopadne , još kad one spodobe obuku one ćetnićke uniforme i mene se drob prevrne , pa ga mogu zamisliti kako je tek njima !
   Zato i velim da crnogorskim muslimanima , našim sugrađanima ne smije faliti dlaka sa glave , ko bi krenuo na njih krenuo bi na Crnu Goru !
   A ovijeh muha Muhovića ia i u nas koliko hoćeš !

   • 0
    0

    Kao i uvek sve si pobrkalo!
    Kako je to gore, mnogo gore od ovoga junaka Muhića!
    Koji mrzi, pa koliko toliko suvislo priča.
    Kako i ti mrziš, još i blesaš.
    Kako je ovi Muho junak, svojm imenom iza omrzice. Da se jednom, možda jednom, i u oči pogledamo.
    A za tebe glibo globavi, što ti je svaka druga ustaška, ne znamo ni ko si, ni oklen si, ni jesi li čemu, kao što nisi.
    Nastaviš li kao si naučilo, može biti da mi jednog dana stojiš i u ličnom računu.
    A Muhić na krivom putu, stoput je čestiti ji od tebe.
    Tranjo jedna ustaška, kako vas ja dobro poznajem.
    Uvijek za vas spreman!

     • 0
      0

      Ne brini se ti za terapiju, ujakne!
      Ni od mene ne brini. Opušteno. Malen si srećom. Nebitan da te tragam!
      Još si i sam sebi dovoljna nesreća.
      Poslednja ti je ura da odstupiš iz ustaškog gadluka. Da jednom zaspiš sa ćetnicima i srpskim “ zločinima „, a da probudiš sa sobom. Bolesniku! Kako je mene, ustvari, baš briga.
      Budu li ipak ustaške perverzije, ujkan u tebi, jači od stvarnosti – neka ti je Bog u pomoć.
      A što se mene tiče, gledaj da me obiđeš. Kako je to na ovom blogu moguće, još je i dobro za zdravlje.
      Svako zdravlje.
      Mas’a!
      … Što za granicu ne znaš.

 15. 0
  0

  „….O НАЈМАЊИ ОД НАРОДА, ТИ В Е Л И К А Ц Р Н А Г О Р О,
  ТИ ПРЕСТОЛЕ ОД КАМЕНА С КОГ УЗЛИЈЕЋЕ ГОРСКИ ОРО,
  ПЕТВЈЕКОВНИ БУДИОЦИ ЗОРЕ ПРОТИВ ТУРСКОГ МРАКА…“
  АЛФРЕД ТЕНИСОН

  А потом:
  “ – Ђе си, Јусо, грмну испред двора,
  ТВОЈУ РИЈЕЧ НЕК САБЉА ОСНАЖИ,
  ЕВО ГЛАВЕ коју твоје благо
  По Брдима кукавички тражи…“
  Трифун Ђукић: Марко Миљанов (одломак)

  Тек толико – а знамо се!!!

 16. 0
  0

  Дошла нека чудна времена да турад право зборе.

  Срби,свога посла!

  • 0
   0

   „Као владар, к`о човјек и пјесник
   Роду своме вјечни си небесник!“

   Петар Прерадовић

 17. 0
  0

  A чули ти Перивоје кад се бош Муховић, у емисији бош Садиковића, у свом обрушавању на Његоша и Горски вијенац позва на Куче. Ка Кучи знају о чему он говори.
  И мош ли ми помоћ ка сународник, кад је већ почело вјерско и национално постројавање, колико има нас Срба из Црне Горе, Србије и Републике Српске, без дијаспоре ?

 18. 0
  0

  Поштовани, ја сам дубоко увјерен да сви честити Кучи, да сви честити Црногорци и они који јесу СРБИ, и ОНИ којима је неко рекао да нијесу, ПРЕВАРИО ИХ ЈЕ ГРДНО, добро знају што је рекао ЊЕГОШ, добро памте што је говорио МАРКО МИЉАНОВ ПОПОВИЋ.
  О овоме што прича ово бошњачко недорасло момче, треба прво добро да размисли његов народ, његова Исламска заједница, и његова партија. И обавезно врх ДПС-а, јер су они у суштини мрачна позорница са које сијевају жестоке антицрногорске вјештачке муње.
  Мислим да и државни тужилац, ако није (а каже да није) само ДПС-послушник, мора да реагује по сили закона – у питању је пријетња, еклатантни говор мржње и посредни позив на пребројавање и међувјерске сукобе који се завршавају – “ Када насред Баш-чаршије зрно уби српског свата…“ – упозорава народни пјесник, а само народна пјесма зна и памти све, и пјесма Његошева, и Међедовићева… и ријеч Војводе Марка.
  Ја сам подцртао казивање из чувене пјесме о Војводи – „ТВОЈУ РИЈЕЧ НЕК САБЉА ОСНАЖИ, ЕВО ГЛАВЕ…“ – више не знам, више немам да понудим ни као Куч Маркова духа, ни као Црногорац Његошева рода, нити као СРБИН, и данас опет „несрећан и незадовољан“!

 19. 0
  0

  @ Slobodan

  Neće mi zamjeriti dobri Perivoje što sam potrčao da ti namjesto njega odgovorim : do-vo-ljno!
  Ni manje ni više, taman toliko.
  Zlu ne trebalo, za sve dovoljno.

 20. 0
  0

  „О овоме што прича ово бошњачко недорасло момче, треба прво добро да размисли његов народ, његова Исламска заједница, и његова партија“.
  Перивоје, рече ово дорасло бошњачко момче и то да иза његовог става о Његошу (крвник бошњачког народа и ислама) стоји Бошњачка странка, бошњачки народ и Исламска заједница. У то не сумњај. Сваку ти ријеч потписујем сем ову реченицу. Ово није случајно изречено, ово је бошњачки пројекат, верификован на свебошњачком конгресу у Срајеву од прије двије године са кога је у свијет, на све значајније адресе, послата порука да је Црна Гора у односу на бошњаке геноцидна држава од свог настанка па до данас.

 21. 0
  0

  Црногорци су мала лажинација која ће за коју деценију и биолошки да нестане. Браво Муховићу, подршка од нас Срба за свакога ко је против Црногораца!

  • 0
   0

   Sekula je iz korupsa-onija kojih je po popisu po štalama nađeno 44%-od kojih ciglije 36 % zbori maternjim čarnogorskim govorom…! A razlika bleji i riče-ka Sekula…po cnogorskim portalima…?! Zato ne bojte se od Sekula…jer fukara(na turskom?) ima ,cigla četiri prsta-na desnoj šapi…i žicu na njušku…?!!!!

 22. 0
  0

  Muhovic nista nije slagao kad je u pitanju crnogorska nacija. I kvantitativno i kvalitativno je rijec o malom narodu, par stotina hiljada ljudi, rasijanih po svijetu i politicki podijeljenih. U poslednje vrijeme i vjerski. Istaknutih pojedinaca, umjetnika, naucnika, politicara skoro i da nema, sve bi se dalo na prste prebrojati. I sta je tu laz…? Gradjanska svijest i hrabrost nula.
  A kad je Njegos u pitanju Muhovic samo iznosi stav koji zastupa gotovo 100 odsto Bosnjaka i koji iz njihovog ugla gledanja tesko da moze biti drugaciji. Prema tome Crnogorci ne pljujte no da ko ljudi kazemo ovome momcetu aferim ti na petlji i hrabrosti da posteno saopstis svoj stav, pa da ko ljudi gledamo da pravimo bolje drustvo i bolju drzavu za nasu djecu bez obzira jesu li ona crnogorska, srpska, bosnjacka ili albanska.

 23. 0
  0

  Е па Vlasojeviću ови што у име Срба подржавају Муховића, воњају ми нешто на Удбу или им је потребан психијатар.

  • 0
   0

   Sokoloviću,dobar ti je nos..možeš duboko da im prodreš u gu…radi dešifrovanja-ko su i koji su…? Barvo bravu-sine..?

  • 0
   0

   Dosta je bilo po mozgova. Nema vise ni jednih ni drugih za taj sport. Blizih nemamo po krvi no jedni druge. Zato za sto, vidjeli smo od 1945 do 1990 da mozemo zajedno i da jedemo i da pijemo. Svako ko je protiv toga protiv je svog naroda i svoje vjere moj Sokolovicu.

 24. 0
  0

  Хвала, поштовани Слободане („А кад дође стани-пани, браниће нас Слободани“) – мој став је нешто што треба да звучи као посљедња опомена – „и само дотле до тог камена, ногом ћеш ступит,можда…дрзнеш ли даље чућеш громове…ко не слуша пјесму, слушаће олују…!“

 25. 0
  0

  E Đikane , koji ustaše Bog s’tobom , pa oni su veća ološ i fukara od ćetnika , tebe se nešto priviđa !
  Ljuti se koliko oćeš , ali ja ništa slagao nijesam , ti se jediš samo što nijesam srbin , no ajde .

 26. 0
  0

  Тек сад погледах на јутјуб интервју Муховића и тек сад видјех које је то госпоче. За разлику од сељачина који се представљају као српски политичари у БЈРЦГ.

 27. 0
  0

  KOLIKO VAS JE-VIŠE NO U TUZLNSKU SOLANU-POSOLJENI-DA SE NE UBAZDITE…?!
  Срашило од имена, примитивног језика и болесног ума, потрудићу се да ти сазнам право име да добијеш терапију.

 28. 0
  0

  Ja Mugoši plaketu od 20 eura, on nam oprostio 140.000 eura duga
  Mugošu na svečanosti, na kojoj mu je dao plaketu, Fejzić nazvao Majore jer “Crnogorci vole da su generali” i to na engeskom znači gradonačelnik
  Reis Islamske zajednice (IZ) u Crnoj Gori Rifat Fejzić pohvalio se da je 2012. uštedio 140 hiljada eura koje je Medresa trebalo da plati Glavom gradu na ime komunalija tako što je tadašnjem gradonačelniku Miomiru Mugoši dao zahvalnicu za pomoć Islamskoj zajednici pred uglednim zvanicama.
  To se navodi u Izvještaju sa druge redovne sjednice Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori, održane 28.12. prošle godine. Autentičnost navoda reisa Fejzića, zapisana u ovom dokumentu koji posjeduju “Vijesti” , potvrdila su tri učesnika ove sjednice, a Fejzić nije odgovarao na pozove i sms poruke novinara “Vjesti”.
  Na sjednici on objašnjava da “mu je cilj da završi posao” i da ne želi da kritikuje, iako ima pravo da to uradi po bilo kom pitanju, ali da time muslimane samo stavlja u dodatne probleme.
  “Meni je cilj da završim posao. Evo klasičan primjer… Dolazim jednog dana na posao, čeka me dopis Glavnog grada gdje stoji da treba da platim 140 hiljada eura komunalija za Medresu. Fuade, rekoh, iskopiraj mi ovo molim te i kopiju u džep”, navodi se u zapisniku.
  Fejzić dalje dodaje kako je, “jer je Podgorica, ipak, mali grad”, sreo Mugošu na ulici i požalio mu se da je “nikako” zbog računa.
  Tadašnji gradonačelnik mu je, kako piše, ponudio da dug otplate u ratama na period od najviše 10 godina, a pošto mu se to nije dopalo reis je, kako je ispričao na Saboru, rekao Mugoši:
  „Ja njemu kažem – slušaj ti, ja sam tebi poslao jednu pozivnicu, usput, pošto te vidjeh, imamo prvu svečanu promociju maturanata (Madrese). Biće premijer tu (Igor Lukšić). Ja volim to da znaš, ja sam malo ušao u njihov mentalitet. Biće premijer tu, doći će potpredsjednik turske Vlade. Želimo da te uvažimo“.
  Svečana sjednica na kojoj su uručene diplome prvoj generaciji učenika Medrese održana je 2. juna 2012.
  „Kažem, napišite mi jednu zahvalnicu za Mugošu na onoj plaketi od 20 eura. I ja ga prozovem. Pošto sam ja njega nazvao Majore, Crnogorci u svom mentalitetu vole da su generali, znate, vojnici, oficiri, a ovo major je na engleskom isti gradonačelnik, pa je to bilo dvosmjerno. I ja kažem – sad pozivam gazdu grada da mu dodijelim priznanje za pomoć IZ. Mada, nije se bio nešto pretrgao do tada“, rekao je, prema zapisniku, Fejzić.
  MUGOŠA
  On dalje navodi da ga je već sjutradan Mugoša zvao telefonom: “I kaže da za 10 dana ima skupštinu Glavnog grada, molim te pošalji mi dopis da vas oslobodim onih 140 hiljada komunalija. Fuad dopis, prva sjednica, oslobodiše nas onih 140 hiljada”.
  Skupština Glavnog grada na sjednici 27. juna 2012. usvojila je jednoglasno, sa svih 42 prisutna odbornika, Odluku o učešću Glavnog grada za izgradnju objekta Medrese sa pratećim sadržajima.
  “Zaboravio” na stan na dar
  Iako prema Fejzićevim riječima Mugoša “ništa značajnije nije učinio za IZ”, on je 2009. reisu omogućio da u Podgorici kupi dvosoban stan za 13 hiljada eura.
  Za kvadrat stambenog prostora u jednoj od tri „ruske kule“, Fejzić je platio po 175 eura, u trenutku kada se on na tržištu nudio za 900 eura. „Ja stan nisam tražio, on mi je dat, pod takvim uslovima. Ovdje su mnogo manje zaslužni ljudi dobijali stanove“, rekao je Fejzić 2011.
  On nije vidio ništa loše u tome što je stan uknjižen na njega, a ne na IZ, kao čiji predstavnik ga je dobio. „Mislite da je to mnogo da se i drugom reisu da stan u ovoj državi? Mislite da je mnogo za državu da i idućem reisu da stan?…”, branio se Fejzić. Do danas nije poznato kome je, zašto i koliko stanova dodijelio Mugoša novcem iz budžeta.

 29. 0
  0

  СРПСКИ пишем, СРПСКИ зборим, свима громко говорим, народност ми СРБИНСКА, ум и душа СЛАВЈАНСКА.
  Петар II Петровић Његош
  Сјећања ради, Одбор за школовање на српском језику из Берана, СКЦ Жупан Првослав Немањић су били једини мимо Српске Православне Цркве, који су одржали Његошеву Академију у Беранама, 2011.године.
  То је било оне године, када смо тражили само школовање на српском језику и да се врати отето, статус службеног језика, српском језику.
  За незнавене, све до 2007.године, и прије и за вријеме Црне Горе, једини званични језик је био СРПСКИ језик. А онда 2011.године, Загреб измишља неку нову азбуку, слова … и то нам шаље у наше школе. Иако да би неки језик постао нови мора да се разликује 70% од матичног, у овом случају СРПСКОГ. А 2 слова нова, колико је то до 70%?
  Његош је све рекао и имао је једну карактерну црту, није волио издајнике. Зато ко код био против Његоша, Косова и Милоша, Русије ДАБОГДА немао среће.

 30. 0
  0

  Već vas ima milijarda!
  Ako nešto nijesam pogrješio vi ste svi jedan umet, jedan narod.
  Recimo, ti Juso i crni Arapin, vi mu dođete kao braća rođena!
  A mi, mi smo vama … Znaš i sam, vidim pametan si musliman.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here