Насловна Насловна Предсједник општине Пљевља не да новац за дочек Српске Нове године

Предсједник општине Пљевља не да новац за дочек Српске Нове године

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник пљеваљског одбора Нове српске демократије (Нова) Милан Лекић отпужио је предсједника Општине Мирка Ђачића да покушава да затре све српско у Пљевљима, тиме што је из буџета избацио финансирање дочека православне Нове године.srpska-nova-godina”Употребом силе преdсједник укида, уништава и затире све што је српско у Пљевљима. Једино је из влада јуће већине Мунир Реџовић подржао мој предлог да се средства предвиђена за прославу Нове године подијеле, како би организовали и прославу православне Нове године”, наводи Лекић.

Он је казао да прослава Нове године, на коју је потрошено 10 хиљада еура, није прошла по плану јер јој је присуствовало неколико десетина грађана ”доведених по партијској линији”. Он тврди да градоначелник Пљеваља затире традицију српског народа у Пљевљима. Ђачић јуче није одговарао на позиве новинара ”Вијести”.

Градоначелник очигледно нема намјеру да се заустави. Шта је сљедеће? Промјена назива улица Краља Петра или Николе Пашића? Али узалуд нам режете крила предсједниче, српски народ нећете приземљити и понизити”, казао је он.

Лекић је упозорио да ће грађани имати адекватан одговор на политику силе, безакоња и неправде коју спроводи власт. ”Остаће уписана историјска брука да је традиционалну прославу православне Нове године укинуо предсједник Општине Пљевља”, казао је Лекић наводећи да Нова није у могућности да самостално организује прославу православне Нове године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here