Насловна Политика Предсједник Николић писао Елизабети Другој: Краљице, повуците резолуцију

Предсједник Николић писао Елизабети Другој: Краљице, повуците резолуцију

3
ПОДИЈЕЛИ

Председник Томислав Николић затражио је од британске краљице да повуче спорну резолуцију о Сребреници из Савјета безбједности УН.

tomislav-nikolic

У писму до кога је дошао „Блиц“ Николић је 2. јула на ћирилици упутио писмо краљици Елизабети у коме је моли да њена Влада повуче резолицију о Сребреници.

Ово писмо у Лондону је изазвало и прави дипломатски скандал јер британској краљици, што то би сваки предсједник морао да зна, забрањен било какав утицај на британску Владу.

 И сам предсједник је на почетку писма описао своје „недипломатско понашање“.

Ваше величанство, лично Вам се обраћам свјестан чињенице да би моје обраћање могло да буде протумачено као недипломатско, али морам како не бисмо направили грешку и регион Балкана вратили у тешка времена сукоба, која бисмо сви да заборавимо„, пише Николић.

pismo nikolic

Он потом прелази на ствар: Овим писмом покушавам да Вас замолим да употребите свој ауторитет и укажете Вашој влади на сложеност и тешкоће питања које наводим. Нацрт резолуције видим као могуће угрожавање стабилности региона, која је створена уз велики труд и залагање свих нас… Велика је неправда неистинито и неодговорно сводити ужасе геноцида на ратни злочин који је почињен у Сребреници, наводи он.
 
Николић пита и да је нормално да СБ УН на основу резолуције, донесе одлуку да читав свијет под изразом геноцид подразумијева само Сребреницу?

Не помињу се језива истребљења Јермена, Јевреја, Рома, Етиопљана, бројних Африканаца, аустралијских старосједелаца, америчких старосједелаца, аутохтоних народа у Јужној Америци, Руса, Белоруса, Украјинаца, Кинеза и нажалост многих других?„,  пита се Николић и објашњава да су у Сребреници и околини „муслиманске снаге Босне и џихадисти“ хладнокрвно убили хиљаде српске дјеце, жена и старих лица.

pismo nikolic 2

Он на крају моли краљицу да влада Велике Британије „одустане од свог предлога који објективно поспешује отварање старих рана, а не стварање основе за бољу будућност Балкана и истонског помирења нација које су чиниле бившу Југославију“.

Ако овом резолуцијом само један, српски, народ буде осуђен за, ни мање ни више, једини геноцид свјетских размјера, напори Србије, Владе Србије и моји лични да поново живимо у миру, као добре комшије, биће узалудни„, закључио је Николић.

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    A moj Tomo,neka si joj pisao ,a sto onaj nesretni rodjak ne nazva zu staru pa da joj kaze,nema kad,mnogo zauzet ,vjerovatno ne mice glavi iz katastra.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here