Насловна Политика Предсједник ДСС-а Јовановић: Политикантски наводи министарке Јоксимовић

Предсједник ДСС-а Јовановић: Политикантски наводи министарке Јоксимовић

2
ПОДИЈЕЛИ

Стерилни, неистинити и у суштини политкантски наводи госпође Јоксимовић, којима одбацује захтев ДСС за озбиљну расправу о ЕУ и последицама европског пута Србије, заправо показују колико је она Србији потребна„, поручује Милош Јовановић, предсједника Демократске странке Србије.

„Да ли став госпође Јоксимовић да „питање КиМ не олакшава позицију ни наше земље, ни нашег народа на КиМ, али не због ‘Брисела’, већ због сложених међународних односа“ указује да постоји неразумевање између министарке и предсједника Републике који је и сам изјавио да је „у процесу евроинтеграција кључно Косово“?

Могу да разумијем да министаркина свјежа љубав према ЕУ чини да према том питању нема потребну објективност. Могу да разумијем и да се у одсуству истинске политичке визије садашња власт, баш као и претходна, руководи изреком „куд сви Турци, ту и мали Мујо“.

Увјерен сам међутим да ће такав приступ, заправо таква „лакоћа вођења политике“ имати за нашу државу и за наше грађане погубне последице.

Наивно је и неинтелигентно сматрати да ћемо Србију уредити и унаприједити пуким преписивањем иностраних правних норми. Попут куповине дипломе, која је у нашем друштву узела маха претходних година, такав приступ био би исувише једноставан да би могао да произведе озбиљан резултат. Због тога државна политика не може и не сме почивати на таквој, ситној, амбицији“, поручио је Јовановић у изјави за медије.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Molba za administratora: poslednji komentar treba da ide na tekst o zločinima na Pagu i Velebitu, a ne na ovaj! Uz izvinjenje, pozdrav!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here