Насловна Друштво Предраг Богићевић, оптужени за „државни удар“: Тужићу Катнића због подметања

Предраг Богићевић, оптужени за „државни удар“: Тужићу Катнића због подметања

8
ПОДИЈЕЛИ

Нијесам планирао никакве терористичке нападе по Црној Гори, а за двојицу руских држављана који се помињу у медијима, никад прије нијесам чуо, нити познајем особе са тим именима и презименима. Сматрам да се неко крајње безобразно поиграо мојим именом и функцијом предсједника Равногорског покрета, у циљу прибављања неких поена. Због тога, тужићу све, па и специјалног тужиоца Миливоја Катнића, који су компромитовали моје име и Равногорски покрет, поручио је Предраг Богићевић у ексклузивној исповијести за „Дан“.

Њега специјално тужилаштво Црне Горе терети да је учествовао у планирању терористичких напада 16. октобра, а прије пар дана је за расписана Интерполова потјерница.

Међутим, Богићевић тврди, да га тим поводом нико није контактирао и да му није јасно зашто се његово име нашло на потјерници.

milivoje-katnic-i-milo-djukanovic-02„Нико ме није звао ни тражио од надлежних у Србији поводом потјернице коју је расписало специјално тужилаштво Црне Горе. Живим у Крагујевцу, слободно се шетам, славио сам Божић и брао бадњаке, а тако се не понашају људи који су планирали терористичке нападе. Неко је моје име злоупотијебио и мораће због тога да одговара“, каже Богићевић.

Он истиче да су у предходних мјесец дана његово име, функција у Равногорском покрету и опредељење„на крајње злонамјеран и нетачан начин у црногорској јавности и штампи употребљени у политичким обрачунима у Црној Гори“.

Предсједник сам Равногорског покрета, удружења грађана регистрованог у држави Србији. Као највећа и најбројнија патриотска организација на Балкану, имамо органе покрета који броје више десетина функционера. Све одлуке о ангажовању покрета се доносе на тим органима. Не постоји могућност да неку одлуку о употреби, покрету и окупљању равногораца донесе сам предсједник. То је правило које више хиљада равногораца у Србији знају. Ми смо врло дисциплинована организација јер чувамо свијетлу традицију највећих синова нашег народа и као такви апсолутно смо ван сваке употреба у политичке сврхе. Како, коме и зашто је било потребно да у црногорски политички циркус око избора уведе мене и покрет  је нејасно. Од 20 људи који су ухапшени у Црној Гори, због ове афере, један једини је члан нашег покрета. Тзв. организаторе Братислава Дикића и Александра Синђелића познајем површно, са обојицом сам се срео по једном у животу у двије различите прилике. Било је то прије више од годину дана и нијесам ни знао да се њих двоијица међусобно знају. Потпуно ми је нејасно како и којом потребом сам повезан са овим лицима“, тврди Богићевић.

На дан избора у Црној Гори, како наводи, са рођаком и пријатељем биоје у посјети родбини и пријатељу,  што се врло лако може провјерити.

Моји Богићевићи су поријеклом из Црне Горе и мени сад неко хоће да натовари на врат да сам хтио да пуцам на своје рођаке и браћу. Па, то је сулудо, то никад не бих ни помислио да урадим. Сви који ме познају, знају да никада не бих учествовао у нечасним радњама против своје браће, кумова, рођака и пријатеља. Сматрам да се неко крајње безобразно поиграо мојим именом и функцијом у циљу прибављања неких поена. Зато ћу правду и заштиту свог имена потражити на суду, а и Покрет ће такође штитити  своја права преко суда. Све који су ме компромитовали, кад прође овај циркус и фарса, а међу њима је и Миливоје Катнић, тужићу због подметања“, наводи он.

predrag-bogicevic-3Према његовим ријечима, руске држављане Едуарда Широкова и Владимира Попова, који се као и он терете за тероризам, не познаје.

Те Русе не познајем, нити сам икада прије чуо за њихова имена. Такође,нијесам имао никаква обавјештењаили сазнања да је Братислав Дикић са неком групом људи из Србије тога дана био на територији Црне Горе. Немању Ристића, који је такође на потјерници, познајем преко друштвених мрежа, јер припада патриотској организацији са којом сарађује Равногорски покрет.Сматрам да је ово све фарса,унапријед договорена и исценирана, а за чији рачун, нека процијене грађани Црне Горе. Као грађанин и држављанин Србије поштујем законе и својој држави стојим на располагању. Држави Црној Гори не дугујем ништа. Њеним властима још мање“, закључио је Богићевић.

Не познаје никога из опозиције

Богићевић додаје да никога од политичара у Црној Гори не познаје.

Никога од политичара из опозиције и власти у Црној Гори не познајем нити сам икада имао контакт са њима. Са црногорским тужилаштвом нећу сарађивати јер би ме одмах ухапсили и спровели у затвор. Са правосудним органима Србије ћу сарађивати и доказати да је све ово монтирана оптужба“, наглашава Богићевић.

Говорио на скупу у Крагујевцу

Предраг Богићевић је прошлог мјесеца учествовао на трибини која је одржана у Крагујевцу.

Скуп је одржан у Скупштини града Крагујевца, а он се у препуној сали обратио присутнима у име Удружења за зашптиту права бораца и говорио о односу државе према ратним војним инвалидима и ветеранима.

8 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Сигурно је да постоје пасоши са тим именима, а и људи у Русији под тим именима. Али, овдје је мало компликованија игра од тога, мој приглупи Масја 🙂

   • 0
    0

    He , he , pa što onda pisa Noć da ti rusi ne postoje ?
    Neko je slagao !
    E sad , vele da je oni Jovanović dao nove podatke o umešanosti , tj rukovođenju pokušaja državnog udara od nekih političara iz Crne Gore , ko li bi toogao biti valim te Bože ?
    Pipun ili Manda , ili oba , ili svi ?
    Ko je priglup pokazaće Sudski proces koji će biti javan , pa neće biti dilema za većinsku građansku Crnu Goru ko je spremao krvoproliće ovđe , ostajete jedino vi posrbljeni crnogorci sa nekom svojom „istinom“ !
    Vi imate posebne kriterijume za istinu , tu činjenice nijesu važne he , he , he , svakako biće uhićenih domaćih izdajnika !

    • 0
     0

     Такви Руси као што је описано оптужницом не постоје. Дакле, Дан је потпуно у праву. Масја, рекох ти ја, компликованије је ово него што ти можеш да појмиш. Твоје је да прислушкујеш по кафани, држи се јадан не био те коре хљеба, нека ти овог. Неко ће те оцинкарити, па ћеш остати и без тог биједног, одвратног посла.

     И не брини, „професионални бацач бубуља“, Јовановић, ће бити већа атракција ид Паје ?

 1. 0
  0

  Sad su svi teroristi, i optuzeni za pokusaj terorizma! Kod nas se ne mogu rasvijetliti ubistva, pronevjere, kriminalene grupe, ali teroristicki napad su uspjeli da otkriju koji su sami rezirali. Sve to ima za cilj sprovodjenje plana kradje izbora, i unistavanje crnogorske opozicije!

  • 0
   0

   sve si u pravu, samo se ne slazem da su razotkrili drzavni udar, I ako su ga sami rezirali, toliko su glupi da ga jos nijesu razotkrili, ne znaju kukavci sta ih ceka za ovo podmetanje…Dzaba katnicu tolike pare koje je dobio za ovo kad ga uskoro ceka Corka…Dobice i pare i corku…

 2. 0
  0

  Pa naravno da je i Katnic jedan od vlasnika ovog cirkusa, koji je htio da uplasi gradjane 16tog oktobra i ugrozi opoziciju !! Katnicu propala vam je preedstava!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here