Насловна Политика Предлог ДФ-а: Бесплатно школовање за дјецу патриота

Предлог ДФ-а: Бесплатно школовање за дјецу патриота

3
ПОДИЈЕЛИ

demokratskifrontlogo

У Демократском фронту су припремили и ускоро ће предати у скупштинску процедуру предлог закона којим би се, прије свега, обезбиједила погпуна и апсолутно бесплатна здравствена заштита на свим нивоима учесника ратова од 1990. до 1995. и рата 1999. године, као и њихових породица, без обзира на њихов социјални статус.

Функционер ДФ-а и потпредсједник Нове Емило Лабудовић саопштио је за „Дан” да су се на то одлучили свјесни опште небриге коју ова земља упорно демонстрира према својим грађанима, доказаним родољубима и бранитељима њене цјеловитости, мира и слободе.

Предлогом закона предвиђено је да се вријеме проведено на овим ратиштима, уз валидну документацију званичних државних и војних органа која то доказује, урачуна у пензијски стаж у троструком трајању. Прсдлог закона такође предвиђа и посебан, привилегован, статус дјеце ратника-учесника ових ратова приликом уписа на државни универзитет тако што ће им се омогућити бесплатан упис, ослобођен свих додатних услова“, нагласио је Лабудовић.

Нова српска демократија је, како је додао, „чврсто увјерена да ова земља нема и не може имати сигурнијих бранилаца у случају било какве ратне опасности од дјеце оних који су свој патриотизам већ доказали и који су своје потомке васгштавали и васпитавају у духу слободарске традиције и највиших етичких стандарда”.

emilo_labudovic

Слиједећи славну традицију својих предака и њихову готово непрестану борбу за слободу, част и достојанство, како наводи Лабудовић, Нова српска демократија ће се и на дан шеснаесте годишњице бестијалне и бескрупулозне агресије на Савезну Републику Југославију са поносом сјетити свих оних који су се одазвали онда када је „Отаџбина звала” и, упркос у новијим ратовима невиђеној несразмјери између снаге и премоћи агресора, с једне, одлучности и храбрости бранилаца, с друге стране, пружили частан отпор.

Чланови и симпатизери Нове српске демократије и овом приликом одају посебну почаст Војсци Савезне Републике Југославије, која ни послије 78 дана бјесомучног бомбардовања није поклекла, већ је у потпуности сачувала своје ефективе, борбени дух и готовост, спријечивши далеко моћнијег агресора да, као у Ираку, изврши копнену инвазију и окупацију земље. Та војска, којој се дивио чак и агресор, за разлику од Војске Краљевине Југославије која је капитулирала за мање од мјесец дана, и Југословенске народне армије која се распала скоро без борбе, показала се једино достојном традиције оне српске војске која је 1918. ослободила и ујединила словенске земљеод Триглава до Ђевђелије“, навео је Лабудовић.

По његовим ријечима, Нова српска демократија очекује апсолутну подршку предлогу закона који ће ускоро бити предат у скупштинску процедуру.

То је, прије свега, дуг који ова земља има према онима који су је бранили онда када јој је то било неопходно. Дуг који су све земље у региону већ ријешиле према својим грађанима, поручио је Лабудовић.

Истовремено, како је закључио, „ове мјере би, извјесно је, повратиле већ добрано пољуљано повјерење у однос земље према њеним браниоцима и патриотизам као, прије свега, моралну категорију, и биле гарант да би и сјутра, ако неко поново посегне за територијом или слободом ове земље, било довољно оних који би се својим животима супротставили тим претензијама”.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    NOVA se jedino sjeća ljudi koji su se časno odazvali pozivu da se brani otdžbina, i zato hvala g. Mandiću koji je takođe bio na braniku otadžbine i hvala njegovoj stranci

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here