Насловна Друштво Предат захтев суду за регистрацију ВАНУК

Предат захтев суду за регистрацију ВАНУК

0
ПОДИЈЕЛИ

Вршилац дужности директора Војвођанске академије наука уметности и културе (ВАНУК) Угљеша Белић изјавио је данас да је Привредном суду у Новом Саду јуче предата пријава за упис те установе у судски регистар.novi sad

Белић је рекао Танјугу да је пријава прихваћена од стране суда, те да ће се надлежни судија о њој изјаснити у најкраћем року.

„Речено нам је да ћемо у петак добити информацију о томе да ли је пријава прихваћена и када ће ВАНУК бити уписан и регистар“, рекао је Белић.

На питање да ли би при регистрацији евентуално неки проблем могла престављати чињеница да је предходних дана Трећа Србија предала захтев за регистровање Удружења које такође има скраћеницу ВАНУК, Белић је рекао да мисли да то једно са другим нема никакве везе и да се само ради о истом акрониму, а да се регструје пуни назив установе или удружења.

Скупштина АП Војводине на последњој седници је усвојила предлог о оснивању Војвођанске академије наука уметности и културе (ВАНУК), а на основу те одлуке покрајинска влада има рок од месец дана, од дана објављивања о оснивању у Службеном гласнику, да формира Управни и Надзорни одбор, а Белић је казао да верује да ће се то у прописаном року и догодити.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here