Насловна Политика Предао се један од нападача на Шарли Ебдо

Предао се један од нападача на Шарли Ебдо

0
ПОДИЈЕЛИ

francuski policajci

Један од тројице осумњичених нападача на редакцију сатиричког недјељника Шарли Ебдо, Хамид Мурад (18) предао се полицији у близини границе са Белгијом.

Полиција се након тога обратила јавности с молбом за помоћ у потрази за преосталом двојицом осумњиченика, браћом Шерифом и Саидом Куачијем.

Француски медији јављају да се Хамид Мурад, наводно сам јавио у станицу полиције у близини границе са Белгијом, како се наводи, „када је чуо своје име медијима“.

Поједини француски медији наводе да је изјавио да је невин и да је био у школи у тренутку напада у ком је убијено 12 људи.

Истовремено, француска полиција објавила је фотографије двојице бјегунаца, браће Саида (34) и Шерифа Куачија (32), за које се вјерује да су извршили масакр у „Шарли Ебдоу“.

Полиција је упозорила да су њих двојица највјероватније наоружани тешким наоружањем и да су опасни, као и да су повезани са једном јеменском терористичком мрежом.

Јаке полицијске снаге су током ноћи претресле више локација у Француској у потрази за њима двојицом. Медији су са пажњом пратили претрес једног стана у Ремсу који је завршен без испаљеног метка и извухестили да циљ акције није хапшење већ прикупљање ДНК података и других доказа.

У потрази учествује више од 3.000 француских полицајаца,

Сва тројица осумњичених су рођени у Француској, а браћа Куачи су родом из Париза и имају француско држављанство. Тренутно није познато које је националности Мурад.

Према писању свјетских медија, браћа су један период живота провела у Јемену, гдје су прошли терористичку обуку.

У нападу на лист „Шарли Ебдо“ убијено је 12 људи, а 11 особа је рањено. Међу убијенима су главни уредник листа Стефан Шарбоније, тројица истакнутих карикатуриста, као и двојица полицајаца.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here